RADONČIĆ OŠTRO IZ GRADAČCA: “Komšić nema pravo da Bošnjake okreće protiv Washingtona i ruši naše mostove…”

-Politika da se imenom i prezimenom napadaju Palmer ili Escobar nije državnička, kontraproduktivna je i mi nećemo mirno i šutke prelaziti preko ovako kapitalnih šteta koje nam se prave kao nacionalnoj zajednici i BiH u cjelini, poručio je Radončić.

Savez za bolju budućnost BiH održao je sinoć predizborni skup u Gradačcu. Tom prilikom predstavljeni su kandidati za Skupštinu Tuzlanskog kantona, Predstavnički dom Parlamenta FBiH, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Kako je saopćeno, na skupu su se obratili Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, te Šemsudin Kavazović, predsjednik Gradske organizacije i kandidat za Parlament FBiH, Senad Salkić, nosilac liste za Skupštinu TK, Fahir Humić, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, Izet Žigić, nosilac liste Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

– Bošnjacima kao političkom faktoru nisu potrebni ni domaći, ni strani mentori, ni oni koji se kandidiraju kao Bošnjaci, a ni oni koji se kandidiraju kao Hrvati i traže bošnjačke glasove. Hoću da kažem da bošnjački lideri ponovo moraju kritizirati izjavu gospodina Komšića da je administracija predsjednika Clintona bila protiv Bosne i Hercegovine i da su kadrovi Demokratske stranke u Vašingtonu i timu predsjednika Bidena protiv naše zemlje ili čak Bošnjaka.

Bošnjaci ne smiju i neće prihvatiti da nas Komšić okreće protiv Vašingtona i SAD-a. Komšić je proteklih 12 godina u Predsjedništvu BiH trebao da pomogne Bošnjacima i Bosni i Hercegovini jačanjem naših veza s najjačom silom svijeta, a ne rušenjem mostova prema njoj. Politika da se imenom i prezimenom napadaju Palmer ili Escobar nije državnička, kontraproduktivna je i mi nećemo mirno i šutke prelaziti preko ovako kapitalnih šteta koje nam se prave kao nacionalnoj zajednici i BiH u cjelini.

Želim vas podsjetiti da je aktualni američki predsjednik, dok je bio potpredsjednik SAD, došao u zvaničnu posjetu Sarajevu, i da nažalost, nismo iskoristili historijski poticaj koji je tada dao da zemlja krene bržim euroatlantskim putem. Sada imamo vrlo žalosnu činjenicu da niko od članova Predsjedništva BiH ili Vijeća ministara, pa i takozvani, nacionalni poglavica nije primljen na najvišem nivou u Bijeloj kući ili Vašingtonu. Nova vlast to mora popraviti i svojim rezultatima zaslužiti da budemo partner SAD i Vašingtona, a ne tačka koja će govoriti protiv njih i proizvoditi antiameričko raspoloženje – rekao je Radončić.

(SB)

Komentari su zatvoreni