Home Novosti BiH (FOTO) Ramazan u Diviču kod Zvornika: 2.000 postača iftarilo pored rijeke Drine

(FOTO) Ramazan u Diviču kod Zvornika: 2.000 postača iftarilo pored rijeke Drine

iftar na divicu

U zvorničkom naselju Divič sinoć je organizovan iftar na kojem je prisustvovalo 2.000 postača iz Zvornika, Podrinja i mnogih drugih krajeva naše zemlje.

 

 

 

Iftar je organizovan na stadionu, pedesetak metara od rijeke Drine. Iftaru je prisustvovao i muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović, koji je u svom obraćanju prisutnim postačima istakao da se ponosi ljudima koji tu žive.

 

“Dvije hiljade džematlija ovoga Medžlisa i njegovih džemata jeste svjedočanstvo snage i duha ljudi koji ovdje žive. Selamim džematlije ovoga džemata, selamim našu dragu omladinu. Hoću da naglasim da smo ponosni na mlade ljude na Drini. Ponosni smo na mladiće i djevojke koji su među najaktivnijima u cijeloj našoj domovini. Kiša pada, Allah dž.š nas počastio i iz neba, ali evo njegovi robovi koji žive ovdje na zemlji kazuju koliko su vrijedni u svom dinu i na ovom svom parčetu BiH, ovdje u Zvorniku i Diviču. Ponosni smo na vas ovdje. Dolazimo često, ali moramo i češće, jer vi to zaslužujete i to je naša obaveza” kazao je između ostalog Vahid ef. Fazlović.

 

Previous articlePravosnažno: Sud u Švicarskoj osudio lokalnog političara zbog negiranja genocida u Srebrenici
Next articleDrugi srebrenički genocid
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.