Čuvajmo Srebrenicu

Ramiz Salkić zloupotrijebio danas, prvi dan kampanje Memorijalni centar u Potočarima u svrhu sopstvene promocije

Ramiz Salkić, aktuelni potpredsjednik RS, zloupotrijebio je danas, prvi dan kampanje Memorijalni centar u Potočarima u svrhu sopstvene promocije.

– Pod navodnim pokroviteljstvom i poziv boračkih udruženja, Salkić je održao stranački miting na kostima žrtava srebreničkog genocida pokazujući da mu u narednih mjesec dana ništa neće biti sveto u borbi za još jedan mandat, naglasio je Sadik Ahmetović kandidat Proevropskog bloka za predsjednika/potpredsjednika Republike Srpske.

On je istaknuo da “Memorijalni centar u Potočarima mora biti spomenik žrtvama genocida, a ne mjesto za stranačka okupljanja Salkića i njemu sličnima.”

– Ovo što je danas uradio, zloupotrijebio žrtve genocida u svrhu stranačke promocije je gnusno. Također, aktuelna uprava Memorijalng centra u Potočarima trebala je spriječiti ovu privatizaciju poginulih u cilju dobijanja par glasova, istaknuo je Ahmetović.

Ahmetović, koji je osam godina bio i član uprave Memorijalnog centra u Potočarima, naglašava da se za sve to vrijeme, u Potočarima za vrijeme izborne kampanje, nije desilo ništa slično.

– Niti sam ja ikada lično, niti sam kome dozvolio da drži govore u Potočarima za vrijeme izborne kampanje i uznemirava kosti žrtava. Za svo vrijeme moje političke karijere, a to je dvije i po decenije, skoro da nisam vidio gori način nečega za šta Salkić valjda misli da je sastavni dio kampanje. Iako sam osam godina bio u upravi Memorijalnog centra, gradio ga i vodio računa o Memorijalnom centru, iako je skoro sav muški dio moje porodice sahranjen u Potočarima, to nije ni moje ni bilo čije vlasništvo. I tako mora i ostati. Na to nas obavezuju oni koji su dali svoje živote za BiH, naglasio je Sadik Ahmetović.

(ZASREBRENICU.ba)