Home Novosti RASKRINKANI NEPISMENI DODIKOVI BATINAŠI: Pripadnik „Srbske časti“ mislio da se slika kod...

RASKRINKANI NEPISMENI DODIKOVI BATINAŠI: Pripadnik „Srbske časti“ mislio da se slika kod Srebrenice, a ono… (FOTO)

Novu kolumnu Nebojše Vukanovića prenosimo u cijelosti

 

 

I Milović među srpskom čašću i ponosom

 

Piše: NEBOJŠA VUKANOVIĆ

 

Hercegovci mogu biti ponosni jer je i njihov ugledni poslanik Srđan Milović dio „srpske časti“ i ponosa. Milović je nadaleko sinonim za čast i poštenje, pa je logično što se u Vladi Republike Srpske fotografisao sa Bojanom Stojkovićem i ostalim zaštitnicima vaskolikog napaćenog srpstva. Lider časnih Srba Stojković ponosno je objavio svoju fotografiju iz Administrativnog sjedišta Vlade u Banjaluci, a pored Milovića sa njim su još „veteran“ Vukotić, Bilbija, stari udbaš Radovan Grajić i plejada bezbjednosno-interesantnih lica.

Srđan Milović je smijenjen sa funkcije direktora RiTE Gacko nakon što je napravio 150 miliona maraka duga i doveo preduzeće do stečaja, a pljačkom desetina miliona maraka svakako je zaslužio da se nađe među odabranim. Vrlo je moguće da je dio opljačkanih novaca iz Terme pored Dodikovih sinekura iz „Časti otadžbine“ prebačen i „Srpskoj časti“.

Da se samo dignu kralj Petar, vojvoda Mišić, Šturm i Petar Bojović, koji nikad nisu govorili o sebi, svom velikom herojstvo, časti i zaslugama, pa da vide ko im danas predstavlja „srpsku čast i otadžbinu“! Vjerujem da se oni i Njegoš prevrću u grobu ako vide kako danas napaćeno srpstvo „brani“ i „čuva“ pokretni ikonostas i tetovirane monografije kosovskog boja sa fantomkama na glavama.

Napredovanje od maskiranih prestupnika i uličara do uglednih VIP ličnosti i zvanica u Vladi i Narodnoj skupštini Republike Srpske, svakako je veliki uspon za Stojanovića i ostale nabildovane likove, ali je to veliko potonuće za Republiku Srpsku i njene institucije. O obrazovanju i intelektualnim dostignućima čelnika „srpske časti“ najbolje govori fotografija koju je „lider“ postavio na društvenim mrežama, na kojoj stoji pored table na ulasku u mjesto Potočani kod Prnjavora, misleći da se radi o Potočarima pored Srebrenice.

Veliki časni Srbin koji ovako dobro poznaje nacionalnu geografiju i istoriju, i još se svojom sramotom javno ponosi, sigurno će biti vjeran i odan vojnik Partije po volji svojih nalogodavaca, pa nije čudno što mu Dodik, Ćeranić i Stevandić ukazuju velike počasti. Andrić je davno u Prokletoj avliji napisao da su neograničene mogućnosti ograničenog čovjeka!

Od Stevandića i Ćeranića do Grajića i Ubiparipa, Dodik se okružio starim udbašima, pa su sasvim prirodni militari izleti, podmetanja, gebelsova propaganda, zastrašivanje i prljave metode obračuna sa političkim neistomišljenicima. Sa ovakvom vlašću i čašću ne treba ništa da nas iznenadi, samo je pitanje gdje je dno, i kad ćemo ga napokon više dotaći, jer vjekovima niko ovako grubo i javno nije sramotio srpski narod, njegovu prošlost, tradiciju i institucije.

 

 

(Slobodna-Bosna.ba)

Previous articleNakon njegovog ubistva desila se Srebrenica, a onda su jedinice Armije RBiH naglo zaustavljene u oslobađanju Bosanske krajine (FOTO)
Next articleBogdanović: Sa zarobljenicima na radove
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.