Čuvajmo Srebrenicu

RATNA ZLOČINKA U PANICI: “Odmah objaviti dokument, Bože sačuvaj da RS ikad uđe u NATO”

“Zar treba da budemo s onima koji su nas tukl?”

Bivša predsjednica Republike Srpske Biljana Plavić smatra da bi član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik trebalo da javnosti odmah objavi sadržaj dokumenta kojeg su on, Šefik Džaferović i Željko Komšić prošle sedmice potpisali u Sarajevu.

Plavšićeva za Insajder, između ostalog, tvrdi da bi pristanak bilo kojeg srpskog političara na ulazak RS i BiH u NATO predstavljao klasičnu izdaju i, kako kaže, mazohizam bez presedana.

“Bože sačuvaj da RS ikad uđe u NATO. Srpski narod u cjelini ne bi smio to da uradi. Narod koji je bez ikakvog osnova preživio onakvo bombardovanje, pretrpio onakve žrtve i materijalna razaranja, ne bi trebalo da ima bilo kakve veze s onima koji su mu to uradili. Zar treba da budemo s onima koji su nas tukli, da za njima trčimo i da se s njima družimo? To je nenormalno. To bi bio mazohizam”, smatra Plavšićeva.

Ona, takođe, tvrdi da bi za prestanak bilo kakvih spekulacija o tome šta piše u kontroverznom Programu reformi, koji je Predsjedništvo BiH usvojilo prošle sedmice, srpski član Predsjedništva BiH trebalo da odmah objavi kompletan sadržaj tog dokumenta.

“Ne vjerujem da bi Dodik potpisao dokument koji bi Republiku Srpsku odveo u NATO. Poznajući Dodika, on to nikad ne bi potpisao. U svakom slučaju, taj dokument treba što prije objaviti jer se u javnosti postavljaju takva pitanja. Čekanje da se prvo formira Savjet ministara nema nikakve veze s tim.

Program reformi bi trebalo što prije objaviti kako bi se prekinule sve nedoumice”, poručuje ratna zločinka Biljana Plavšić.

(SB)