REAKCIJA GENERALA JOVANA DIVJAKA: Samo srklete Dudakovića i njegovu porodicu, ovim izazivaju revolt pripadnika ARBiH

0

General Jovan Divjak kazao je kako ne zna za šta tačno terete generala Atifa Dudakovića, ali da nema ništa što bi ukazalo na to da je Dudaković učestvovao i znao za zločine, a da nije poduzimao mjere da se kazni bilo koji zločin.

 

Siguran je da nema odgovornosti za šta ga terete, ali i da je i na Dudakoviću i ostalima, uz dobre advokate, da dokažu nevinost.

Istaknuo je kako je najvažnije da svako ko se nađe u ovoj poziciji, u kojoj je i sam general Divjak bio, da vidi za šta se tereti i osigura dobre advokate koji će ga braniti.

Ne treba stvarati preveliku hampu i nije dobro govoriti da je to revanš. Čovjek će dokazati da se ovdje ne izjednačava krivica, da se on ne izjednačava ni s onom šestorkom ni s onima u Orašju da je on činio zločine od 1992. do 1995. – kazao je Divjak.
Dodao je da razumije kako se sada Dudaković osjeća.

Srklete njega i njegovu porodicu. Znam kako je sa mnom bilo i kako se moja supruga osjećala kada je sve to preživljavala. Znam kako je sve to neprijatno. Stvara se atmosfera pitanja morala. Radio je sve što je trebalo da zaštiti interes BiH – zaključuje Divjak.
“To je veliki teret bilo kome, pa i BiH. Pitam se zbog čega su izabrali sada ovo vrijeme kad je politička i društvena situacija napeta. Ovo će sigurno stvoriti revolt kod pripadnika Armje BiH i Vlade FBiH”, rekao je Divjak.

Podsjetimo, jutros su uhapšeni Atif Dudaković, Ibrahim Nadarević, Ejub Koženjić, Huso Balagić, Safet Salihagić, Ibrahim Šiljdedić, Adis Zjakić i Hasan Ružnić.

 

 

POVEZANO: OVO SE GENERALU STAVLJA NA TERET

 

 

IZVOR: avaz.ba/klix.ba

Odgovori