Sadik Ahmetović dobio prijetnje smrću! Otkrio i na koga sumnja

0

Sadik Ahmetović, zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine dobio je prijetnje smrću, potvrđeno je za Avaz.ba.

 

– Mogu potvrditi da sam primio ozbiljne prijetnje i da sam o svemu obavijestio nadležne sigurnosne agencije. Nepoznata muška osoba me nazvala sa nepoznatog broja i upozorila me da ako ovako nastavim, sa ovakvim političkim djelovanjem, da će moja djeca završiti u nekoj od bh. rijeka – kazao je Ahmetović za Avaz.ba.

On je dodao da očekuje da nadležne institucije poduzmu sve mjere kako bi se otkrilo ko stoji iza ovih prijetnji.

–  S obzirom na to da sumnjam da iza prijetnji stoje iste one osobe koje su organizovale napad na državnog ministra Adila Osmanovića, ove prijetnje shvatam vrlo ozbiljno, te očekujem da će ih isto tako shvatiti i istražni organi koji su o svemu obaviješteni – rekao je Ahmetović.

Prema njegovim riječima policija u Srebrenici nije adekvatno uradila svoj posao.

– Žao mi je što policija u Srebrenici nije adekvatno uradila svoj posao ranije i svjesno propustila da izvijesti tužilaštvo o ranijem napadu na gospodina Osmanovića i ostale državne dužnosnike, stoga pozivam SIPU da preuzme ovaj slučaj – dodao je Ahmetović.

Podsjećamo, Ahmetović je jučer komentarisao odluku Skupštine Opštine Srebrenice da Zlatnu plaketu dodjeli Vladi Srbije.

– Odluka Skupštine općine Srebrenica o dodjeljivanju najvišeg općinskog priznanja, Zlatne plakete, Vladi Republike Srbije je skandalozna, pogotovo kad uzmemo u obzir trenutak dodjele. Nije sporno da je donacija koju je Srebrenica dobila od Srbije prošle i pretprošle godine vrijedna i da će pomoći u rješavanju mnogih infrastrukturnih problema građana – kazao je tada Ahmetović.

 

Avaz.ba

Odgovori