Home Novosti BiH Sadik Ahmetović, kandidat za načelnika: ‘Mislim da bi i Srbima bilo bolje...

Sadik Ahmetović, kandidat za načelnika: ‘Mislim da bi i Srbima bilo bolje da u Srebrenici pobijedi Bošnjak!’

– Ovaj mandat Grujičića je obilježilo negiranje genocida, što je dovelo do izostajanja investicija i to se odrazilo na ukupnu ekonomsku situaciju u Srebrenici – ističe Ahmetović

Mogu li probosanske stranke do pobjede na izborima u Srebrenici? Odgovor na ovo pitanje dao je jedan od kandidata za načelnika Opštine Srebrenica, Sadik Ahmetović. U Dnevniku O Kanala govorio je i o krizi vlasti na lokalnim nivoima.

Dogovor o kandidatu iz reda probosanskih snaga još nije postignut. Ahmetović smatra da niko neće dozvoliti luksuz da se protivi većini političkih stranaka i pojedinaca, kada dođe trenutak da se odluči ko je taj kandidat. Svaki drugi kandidat koji bi se kandovao bi ugrozio eventualnu pobjedu probosanskih stranaka u Srebrenici.

– Da bi došli do objektivnog broja ljudi koji mogu iznijeti taj dio posla i koji će u oktobru zaokružiti kandidata probosanskih stranaka, ja vjerujem da tu mogućnost imamo. Ono što me zabrinjava jeste činjenica da nemamo pažnju i snažniji odgovor Sarajeva. Sami u Srebrenici ne možemo iznijeti taj dio posla, ali zajedno sa liderima iz Sarajeva ja sam siguran da izbore u Srebrenici možemo dobiti.

Proteklih dana formirali su tim koji nosi simboličan naziv “Moja adresa Srebrenica”, njegov zadatak je da mobilizira glasače koji bi se prijavili u Srebrenici.

– Ukoliko ne dođe do dogovora u narednih 15 dana, bojim se da ćemo izgubiti izbore u Srebrenici. Mislim da će biti jedan kandidat iz Srpskih političkih stranaka u Srebrenici. Ovaj mandat Grujičića je obilježilo negiranje genocida, što je dovelo do izostajanja investicija i to se odrazilo na ukupnu ekonomsku situaciju u Srebrenici. Mislim da bi i Srbima bilo bolje da u Srebrenici pobijedi Bošnjak.

(Depo portal)

Previous articleSudbina srebreničkog siročeta: Majka nas je učila da ne mrzimo
Next articleIz registra boraca izbačeno 100.000 imena?!
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.