Sadik Ahmetović otkrio: “Da li ću biti na listi za izbore u Srebrenici!” (VIDEO)

0

Tvrdi da je u politici prošao sve faze od općine do države ali da ima jedno dobro političko iskustvo kada je u pitanju Srebrnica

Sadik Ahmetović, bivši državni zastupnik i ministar sigurnosti BiH gostujući u Dnevniku TV1 je izjavio da nema nikakvu personalnu ambiciju da bude nekoj od listi za predstojeće lokalne izbore u Srebrenici.

Tvrdi da je u politici prošao sve faze od općine do države ali da ima jedno dobro političko iskustvo kada je u pitanju Srebrnica. Ahmetović je istakao da je vodio SDA u Srebrenici deset godina u tih deset godina su se izbori uvijek dobijali te da je dužan iskustvo upotrijebiti u ono što bi značilo da Srebrenicu vratim na neku zelenu granu.

“To je jedino o čemu razmišljam i to je jedino što trenutno radim kada je u pitanju moj politički angažman. Volio bih da u izbornoj noći saopćimo javnosti i svim ljudima u BiH koji osjećaju Srebrenicu i potrebu da bude neko u Srebrenici bude neko no ne negira genocid na čelu grada bude osoba koja može nastaviti tamo gdje se stalo prije četiri godine. To bi bila jedina moja satisfakcija u vremenu pred nama, kazao je Ahmetović.

(Oslobodjenje)

Odgovori