Čuvajmo Srebrenicu

SALKIĆ ISMIJAO MIJATOVIĆA: “Ima stotinu i nešto glasova i jasna je njegova pozicija u političkom životu, kada bude osvojio…”

“Mi smo uvijek zagovarali zajednički nastup na prostoru entiteta RS svih probosanskih partija i SDP je redovno izbjegavao taj nastup pod floskulom da neće s nacionalističkim strankama. Nikad nije bilo do SDA, uvijek je bilo do SDP-a.”

Kazao je ovo Ramiz Salkić, potpredsjednik RS-a i član Predsjedništva i Glavnog odbora SDA, nakon što su čelnici SDP-a BiH saopćili da su uputili poziv strankama kako bi zajedno formirali treći blok u RS-u, i to strankama koje “drže do teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH”.

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, rekao je, između ostalog, da se, “ako SDA želi ući u ovo, mora odreći kadrova koji uzimaju mandat u RS-u, a žive i rade u FBiH”, dok je Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, naveo da će najveći izazov biti odnos SDA i SDP-a te da mu “nije dobro” kada govori da će biti u koaliciji s Ramizom Salkićem, ali “evo, nastupit ćemo zajedno”.

Salkić je, osvrćući se na ove izjave, istaknuo da se, kada je u pitanju Mijatović, nema šta komentirati imajući u vidu da Mijatović ima stotinu i nešto glasova te je jasna njegova pozicija u političkom životu.

“Kada bude osvojio mandat i značajan broj glasova, onda će biti relevantan politički faktor”, dodao je Salkić.

Kazao je da Mijatović više vremena provodi u Sarajevu nego on te da mu se čini da je malo pomiješao teritorije, jer bi trebao animirati glasačko tijelo u Banjoj Luci i RS-u, a bavi se političkom scenom u Sarajevu.

Salkić je istaknuo i da građani na izborima biraju svoje predstavnike i tu se završava priča.

“Lična karta je mjerodavna za ono gdje se kandidujete i za šta. Nije Vojin Mijatović taj koji određuje. Vojin Mijatović mi ne može držati predavanje. Ja sam za Bosnu i Hercegovinu od 1990, ne znam od kada je on. Ramiz Salkić ima povjerenje građana od 2002. godine”, poručio je Salkić.

Naglasio je da se takvim komentarima kakve je izrekao Mijatović, prenosi “Faktor”, pokazuje da su neiskreni u priči o zajedničkom nastupu.

(SB)

Komentari su zatvoreni