ŠAMPION IZ SREBRENICE: Bektić savladao Lamasa i krenuo ka vrhu UFC-a

0

Mirsad Bektić pobijedio je na UFC 225 u Chicagu Amerikanca Ricarda Lamasa podijeljenom odlukom sudija (29-28, 28-29, 30-27).

 

 

Amerikanac je na otvaranju meča pokušao borbu odvesti na parter, ali je Bektić dobro odgovorio i uspio je iskontrolisati ove pokušaje. Nakon nekoliko dobrih udaraca kojima je pogodio Amerikanca, bh. borac je krenuo na rušenje u finišu prve runde, ali je i Lamas dobro reagovao i uspio se izvući.

Bektić je kontrolisao borbu u kličnu i tokom druge runde. Lamas je sa druge strane pokušavao jednim udarcem da završi borbu, ali je naš borac imao dobru defanzivu i nije protivniku dozvolio previše čistih udaraca. On je sa druge strane i u drugoj rundi nekoliko puta dobrio pogodio Lamasa.

Bektić je dobrim rušenjem počeo treću rundu, Lamas za trenutak prelazi i bolji položaj i pravi dobru polugu iz koje se bh. borac ipak izvlači i ponovo kreće u kontrolu borbe u klinču. Međutim, Lamas pravi novu polugu koja umara Bektića, ali se uspijeva izvući i meč je otišao na odluku.

Sudije su imale podijeljeno mišljenje. Dvojica su dala bh. borcu pobjedu, jedan Lamasu, ali trijumf ide na stranu našeg borca.

Bektiću je ovo 13. pobjeda u karijeri (13-1) i ovim trijumfom je krenuo ka vrhu perolake kategorije.

(SportSport.ba / ZASREBRENICU.ba)

Odgovori