SAOPŠTENJE DEMOKRATSKE I AKTUELNE SKUPŠTINSKE VEĆINE U SO SREBRENICA

Skupštinska većina je stabilna i čvrsta i ne pristaje na prijetnje, ucijene i mito. Zbog toga smo se i demokratski udružili, da zaustavimo pljačkanje građana od strane Radomira Pavlovića i Hamdije Fejzića. Povodom ovih jadnih odluka Vlade RS koje je potpisala tragikomična premijerka imamo sljedeće saopštenje.

 

 

Premijerka je mogla zloupotrijebiti svoj položaj i potpisati odluke o poništenju, ali ne može poništiti ljude u demokratskoj većini u SO Srebrenica, ne može poništiti nas 11 odbornika i naše demokratsko pravo da se udružimo u skupštinsku većinu, takođe ne može ovim odlukama poništiti i prikriti kriminal Radomira Pavlovića i Hamdije Fejzića koji će jednog dana odgovarati za sve što su pljačkali 20 godina u Srebrenici. Takođe, ovim činom Željka je poništila sebe u instituciji vlade i pokazala svoje neznanje i sav talenat za kriminal i pravno nasilje nad građanima Republike Srpske. Podsjećamo vas da je to premijerka koja je izjavila da je vlada RS zaslužna za produžetak života građana i da je struja pojeftinila za 113%. Poštovana premijerko vi ste ovim odlukama diskvalifikovali sebe u instituciji Vlade RS i još jednom pokazali da vam je stalo samo do ličnog bogaćenja i do prikrivanja kriminala vaših stranačkih i koalicionih partnera. Također vas podsjećamo da je i predsjednik RS javno prijetio da će naći 11. odbornika u Srebrenici pod bilo koju cijenu, također je slao svog izaslanika u Srebrenicu i kada su shvatili da nemaju 11. onda su krenuli sa pravnim nasiljem i silovanjem demokratije u Srebrenici. Iz svega što se dešavalo u prethodnih mjesec dana u Srebrenici:  prijetnje odbornicima aktuelne većine, neuspjeli pokušavaj podmićivanja odbornika, prijetnje predsjednika RS-a, zaključujemo da Hamdiji Fejziću i Radomiru Pavloviću nije stalo do građana Srebrenice nego žele svim silama uključujući Vladu i predsjednika RS-a da zaštite svoj dugogodišnji kriminal i pljačku Srebrenice, i da opljačkaju još malo što je ostalo sredstava i donacija u Srebrenici. Mi im poručujemo da neće u tome uspjeti, mi smo čvrsti i stabilni u svojim uvjerenjima i nadamo se da će jednog dana Hamdija Fejzić i Radomir Pavlović i njihovi nalagodavci odgovarati pred sudom za svoj dugogodišnji kriminal.

 

 

S poštovanjem,
Aktuelna skupštinska većina

 

 

Napomena:
Tekst na portalu ZASREBRENICU.ba, predstavlja stavove i mišljenja autora teksta ali ne i vlasnika portala ili njegovog uredništva. Portal ZASREBRENICU.ba ne odgovara za sadržaj teksta niti za stavove iznesene u njima.

ČITAJTE JOŠ:

loading...

Amar H

Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.
Close
Close