ŠAROVIĆ SPREMAN ZA ODLUČNI UDARAC VOŽDU IZ LAKTAŠA: Ako DNS napusti vlast, moguće je srušiti Dodikov režim…

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović ne isključuje mogućnost koalicije s DNS-om na republičkom nivou, a ukoliko bi i manje stranke odlučile pratiti DNS, ukoliko napusti vlast, režim Milorada Dodika mogao bi biti srušen.

Na pitanje da li dolazi do pucanja koalicije SNSD – DNS, Šarović je odgovorio da je suština da su odnosi narušeni u jednom kritičnom momentu i očito da puca u koaliciji.

“Kojim će putem krenuti DNS, to je na organima DNS-a”, kazao je Šarović u intervjuu za portal “Buka”.

Upitan da li bi SDS išao u koaliciju s DNS-om, Šarović kaže da je prerano o tome govoriti.

“Treba pustiti njih da odluče. Mi smo s njima već u koaliciji u nekim opštinama. Saradnja na lokalnom nivou postoji godinama. Saradnja je bila uspješna. Zavisi sve od njihove volje”, kazao je Šarović.

Kada su se mogle u Crnoj Gori zajedno okupiti različite političke opcije, kaže Šarović, ne vidi razlog zašto se ne bi isto desilo i u Republici Srpskoj, gdje ima više prirodnih koalicija.

“Njihova zajednička snaga u Republici Srpskoj bi bila dovoljna za rušenja SNSD-a, ali je takvu koaliciju teže napraviti u RS-u, jer dio manjih stranaka radije prihvata mrvice u vlasti nego da rizikuje društvene promjene. Te stranke nemaju nikakav ideološki i programski profil i ne razumiju potrebu društva za promjenom vlasti”, kazao je Šarović u intervjuu za portal Buka.

(SB)

Amar H

Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.

Leave a Reply

Close
Close