Home Novosti BiH Savez za promjene kupuje vrijeme, DNS vrijeđa inteligenciju glasača, a SNSD odgovornost...

Savez za promjene kupuje vrijeme, DNS vrijeđa inteligenciju glasača, a SNSD odgovornost prebacuje na narod!

milorad dodik

Pokret Odgovor poručuje da Savez za promjene i DNS ne mogu da se kriju iza stava da RS treba pratiti politiku Srbije po pitanju NATO-a, te se tako protiviti referendumu koji najavljuje SNSD, budući da je svima jasno da su svi izneseni stavovi samo pokušaji lažnih političkih manevara, kojim se nastoji sakriti da i pozicija i opozicija neće NATO, ali da i jedni i drugi to ne smiju kazati javno i otvoreno.

 

 

 

„Zamislite, DNS smatra da odluku o članstvu u NATO-u za RS treba učiniti Beograd. Jasno, velika većina u ovom bh. entitetu neće ovakve stavove prepoznati kao vrijeđanje inteligencije. Istovremeno, SNSD-ova odlučnost da se ide na referendum, pokazuje njihovu nespremnost da stanu pred narod i preuzmu odgovornost za otvorenu neprijateljsku politiku prema najjačem vojnom savezu na svijetu – hoće da to učine građani na dirigovanom referendumu. Vukota Govedarica i Savez za promjene bi također zadržali vojnu neutralnost, jer takvim stavom kupuju vrijeme. Njima naravno nije pametno ulaziti u sukob sa ‘Zapadom’, sada kada pretenduju da budu njihova poželjna alternativa u RS-u, pa bi najradije izbjegli ovu temu“, poručuju iz Odgovora.

„NATO će sada postati glavno pitanje jeseni, jer je izvjesno da tehničko blokiranje integracije BiH u ovaj savez preko neriješenog pitanja vojne imovine sada gubi na snazi. Dodik će ponovno pozvati na ‘narodno jedinstvo’, te poklopiti opoziciju, a oni uopšte ne mogu ‘spinovati’ svoj izlaz iz priče. Ponašanje opozicije u RS-u je zasnovano na reakciji, gdje SNSD postavlja teme, a oni samo odgovaraju na zadatu materiju. Zbog toga im smeta kada Bošnjaci-povratnici imaju argumente i ozbiljnije stavove o RTRS-u, ovlastima predsjednika ili procesu NATO integracija, nego što ih imaju oni“, zaključuju iz Odgovora.

(Vijesti.ba)

Previous articleNesreća kod Kladnja: Zvorničanin za volanom transportera udario pet djevojaka
Next articleSarajevo: Ovo su osumnjičeni za ubistvo u Ilijašu
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.