SAZNAJEMO: Adis Ahmetović dolazi u Bosnu i Hercegovinu, evo i kojim povodom

Prikazivanjem filma “Trougao tuge“, Rubena Ostlunda, dobitnika Zlatne palme na festivalu u Cannesu, sutra će zvanično biti otvorena najveća regionalna filmska smotra 28. Sarajevo Film Festival.

Festivalska atmosfera se već može osjetiti na ulicama našeg glavnog grada. Ispred Narodnog pozorišta u toku su posljednje pripreme za početak 28. izdanja SFF-a, a festivalski trg i ove godine krasi bosanski ćilim.

Večeras, prije zvaničnog otvaranja Festivala, s početkom u 20.30 sati u Ljetnom kinu Coca-Cola bit će upriličena specijalna predfestivalska projekcija radne verzije filma o Emeriku Blumu Jasmile Žbanić.
Na SFF-u se inače očekuju brojne poznate ličnosti, a među njima, kako saznajemo, i Adis Ahmetović, mladi zastupnik u Bundestagu i izvjestitelj njemačkog SPD-a u odboru za vanjsku politiku.

Kako naš portal saznaje, Ahmetović u Sarajevo i na popularni Festival stiže na poziv gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić.

Ahmetović je jedan od predlagača prošlomjesečne historijske Rezolucije pod nazivom “Pružiti podršku Bosni i Hercegovini na putu u bolju budućnost”, kojom Bundestag od njemačke vlade traži intenziviranje angažmana u Bosni i Hercegovini.

Ahmetović je potkraj prošlog mjeseca imao i snažan angažman za Bosnu i Hercegovinu nakon što je najavljeno nametanje odluka Izbornog zakona i Ustava FBiH, a kako bi se izbjeglo donošenje rješenja koje bi dodatno zakoplicirali odnose u našoj zemlji.

Komentari su zatvoreni