Home Novosti BiH SDA POČELA SA KRAĐOM/ Policija privela Hamida Bajrića, predsjednika izborne komisije u...

SDA POČELA SA KRAĐOM/ Policija privela Hamida Bajrića, predsjednika izborne komisije u Bugojnu, i Sanela Alagića: Unosili nove kutije s glasačkim listićima na biračko mjesto

Postoje indicije da se u Bugojnu na više biračkih mjesta desio isti scenario od strane predsjednika biračkih mjesta (članovi SDA)

Na izbornom mjestu 109A014 MZ Glavice priveden je u MUP Bugojno predsjednik izborne komisije Hamid Bajrić, saznaje portal “Avaza”.

Bajrić je poslije unošenja biračkog materijala na pomenuto biračko mjesto te odlaska članova komisije ušao sa Sanelom Alagićem (SDA), koji nije član komisije i unio određeni broj novih kutija.

Bajrić i Alagić su po prijavi policajca koji je čuvao to biračko mjesto privedeni. Ovu informaciju su za portal “Avaza” potvrdili iz Dežurnog operativnog centra MUP-a SBK.

Privedeni Sanel Alagić

FOTO: AVAZ

– Njih dvojica su privedeni po prijavi – rekli su nam. Uviđaj na licu mjesta je završen.

Postoje indicije da se u Bugojnu na više biračkih mjesta desio isti scenario od strane predsjednika biračkih mjesta (članovi SDA).

Važno je napomenuti da se to biračko mjesto nalazi odmah do kuće tetke Sanelove žene, Mersihe Alagić. Mersiha je u nadzornom odboru Binasa.

Previous articlePOLITOLOG JASMIN MUJANOVIĆ: „Ovo je loše za Christiana Schmidta koji želi iskoristiti vlastite ovlasti…“
Next articleDRUŠTVENE MREŽE GORE: Ivica Puljić upitao kako je BiH preživjela nakon 2014. godine, uslijedila je burna rasprava…
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.