Čuvajmo Srebrenicu

SDP: Ne dozvoliti da raskol u SDA blokira rad Skupštine u Srebrenici

Opštinski odbor SDP-a BiH u Srebrenici upozorio je da, zbog raskola u SDA, grupa bošnjačkih odbornika iz te i Stranke za BiH pokušava da blokira rad Skupštine opštine, tako što svakodnevno iznose neistine u javnost.

U saopštenju srebreničkog SDP-a BiH koje je dostavljeno medijima, a koje je potpisao predsjednik Opštinskog odbora ove stranke Hakija Meholjić, osuđuje se ponašanje navedene grupe odbornika i njihovo svakodnevno “iznošenje izmišljotina u javnost”.

Iz SDP-a BiH navode da se ova grupa odbornika predstavlja kao jedini zaštitnik Bošnjaka, dok ostale bošnjačke odbornike vrijeđaju i nazivaju izdajnicima.

“Posebno je neprimjereno što to čini jedan odbornik koji je predsjednik Islamske zajednice u ovom mjestu, te na taj način dijeli Bošnjake, umjesto da ih sve predstavlja i zastupa njihove interese u opštinskom parlamentu”, navedeno je u saopštenju.

Na taj način, ističu iz SDP BiH, daje se do znanja onima koji ne misle kao ovaj odbornik da nisu Bošnjaci, što je veoma pogubno.

Iz SDP-a BiH upozoravaju da su kao multietnička partija u ovoj sredini odlučili da ne dozvole blokadu rada Skupštine opštine.

“Nećemo dozvoliti komplikovanje života građana i paralizovanje rada lokalnog parlamenta zbog borbe za pozicije i raskola u SDA”, poručili su iz srebreničkog SDP-a.

U saopštenju je navedeno da u ovoj grupi odbornika nisu svi odbornici SDA i da grupa od pet odbornika nastoji da širenjem dezinformacija prenese raskol iz SDA među građane i cijelu opštinu, kao i da izazovu međunacionalne podjele, što SDP BiH neće dozvoliti jer želi da doprinese izgradnji suživota i uslova za život svih građana.

“SDP neće dozvoliti da se u Skupštini opštine donose odluke na štetu bilo koga, a SDA je svojim načinom rada na terenu u predizbornom i izbornom procesu direktno odgovorna za postignuti rezultat u ovoj opštini i mi koji smo formirali skupštinsku većinu nećemo dozvoliti da nas okrivljuju za njihov loš rad i izborni neuspjeh”, piše u saopštenju Opštinskog odbora SDP Srebrenica.

Saziv Skupštine opštine Srebrenica čini 21 odbornik, a dvonacionalnu skupštinsku većinu čini 14 odbornika od kojih je pet iz SNSD-a, po dva iz SDS-a, DNS-a, SDA i SDPBiH, te jedan iz Pokreta za preokret.

Ukupno je u sastavu parlamenta 12 srpskih i devet bošnjačkih odbornika, od kojih su u opoziciji dva srpska i pet bošnjačkih odbornika.