Sead Sulejmanović – Srebrenčanin jedan od najpopularniji fotografa u Bosni i Hercegovini koji promoviše BiH

0

Jedan je od najpopularnijih Bosanaca po pitanju fotografije. On trenutno promovira BH. ljepote i putem svoje Facebook stranice Sead Sulejmanovic I Photography koja već ima preko 54.000 fanova.

 

Naime, Sead je vlastitim talentom i velikom ljubavlju prema fotografiji napravio jedan pravi mito oko vlastitog imena, a njegove fotografije zaustavljaju dah. Svaka Seadova fotografija je svjedok prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.
Dio bogate kolekcije fotografija predstavio je na različitim manifestacijama, sijelima I teferičima širom Njemačke.

Zahvaljajući fotografijama, Sead je osvojio i mnoga prestižna priznanja, a jedno od posljednjih je 5. mjesto na prestižnom međunarodnom takmičenju, a sve zahvaljujući fotografiji „Slap Žepe” koja je pregledana više od 500.000 puta I proširila se po čitavom svijetu.
Sead Sulejmanović je iz Ilijaša, ima 23 godine,  a roditelji su mu porijeklom iz Srebrenice i Mostara.

 – Kada se prvi put pojavila ljubav prema fotografiji?
Ljubav prema fotografiji pojavila se davno, još u nekim tinejdžerskim godinama kada sam svojim mobitelom fotografisao neka prirodna bogatstva i znamenitosti. Prije pet  godina sam počeo amaterski da se bavim fotografijom i u tom periodu sam najviše fotografisao svadbe. Kroz sve te godine rada, pronašao sam ono što najviše volim. A moj najveći san je da na što ljepši način svojim fotografijama promovišem našu Bosnu i Hercegovinu.

-Inspiraciju za moje fotografije nalazim u ljepoti mjesta koja fotografiram i naravno moje želje da napravim što ljepšu i kvalitetniju fotografiju. Moje mišljenje je da čovjek sve što radi u životu treba napraviti maksimalno dobro i profesionalno. Moja velika želja je da nakon završenog školovanja napravim aplikaciju i objavim knjigu kao turistički vodič na više jezika. Tako bi na najbolji mogući način predstavio ljepote BiH – riječi su mladog i talentiranog fotografa Seada Sulejmanovića.

 

U nastavku pogledajte fotogaleriju 

Odgovori