Sead Sulejmanović – Srebrenčanin koji promoviše Bosnu i Hercegovinu u svijetu na veoma uspješan način

Ovaj dvadesettrogodišnjak rođen je u Njemačkoj, a njegovi roditelji su porijeklom iz naše zemlje. Majka iz Mostara a otac iz Srebrenice. Zbog prevelike ljubavi prema BiH ali i fotografiji, Sead je počeo da se profesionalno bavi fotografisanjem prirodnih bogatstava naše domovine.

 

 

Kako je naša lijepa domovina BiH zaslužila najbolju i najljepšu promociju u svijetu, tako sam se i ja odlučio da se bavim profesionalno i da promovišem BiH te fotografijom zabilježim i ponudim sve ljepote naše domovine strancima ali i Bosancima i Hercegovcima. Želja mi je da se još više zna za BiH u svijetu i da ubuduće imamo još više turista u našoj domovini – rekao je Sulejmanović.

 

Sulejmanović nam priča kako njegova Facebook stranica na kojoj objavljuje fotografije broji 65 hiljada pratitelja iz cijeloga svijeta. Kroz njegove fotografije podsjećamo se kako imamo prekrasni Počitelj, Stolac, Mostar, Konjic, Jajce, Bihać, Ključ, Cazin, Srebrenik… A zahvaljajući fotografijama, Sead je osvojio i mnoga prestižna priznanja. Jedno od posljednjih je 5. mjesto na prestižnom međunarodnom takmičenju, a sve zahvaljujući fotografiji “Slap Žepe” koja je pregledana više od 500.000 puta u svijetu. Svaka Seadova fotografija je svjedok prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

 

POGLEDAJTE PRELIJEPE FOTOGRAFIJE KOJE JE ZABILJEŽIO SEAD SVOJIM OBJEKTIVOM

Komentari su zatvoreni