Sergej Trifunović ponovo lupa: Naser Orić je bio glavni koljač Alije Izetbegovića

Beogradski glumac Sergej Trifunović 1. decembra se oglasio na svom Twitter profilu, samo dan nakon što je srebreničkom ratnom komandantu Naseru Oriću na Sudu BiH izrečena pravosnažna oslobađajuća presuda kojom je oslobođen krivice za ratne zločine u okolini Srebrenice.

– Za mene je Naser Orić najveći ratni zločinac. Ne samo što je klao u ratu, nego je tuko i za Slobodana Miloševića. Dakle, sportskim jezikom rečeno: dupla kruna zločinaštva – napisao je glumac na Twitteru.

Kada je jedan od twiteraša odgovorio da je to radio i Milorad Ulemek Legija, Trifunović je pokušao da napravi poređenje.

– Legija je ratovao. Na Kosovu, protiv OVK. Nije tukao Srbe na ulicama. Ponekad kad se napije, šamarao je po klubovima i skidao minđuše. Ali to su dijametralno različite stvari – objavio je Trifunović.

Deset dana poslije, Trifunović je otišao korak dalje u svom pljuvanju i prozivanju. Malo mu je bilo što je rekao da je Naser Orić zločinac, a Ulemek “anđeo”.

U emisiji „Nešto drugačije“, objavljenoj jučer na YouTubeu, pojašnjavajući svoj twit rekao je:

-Pokušao sam da napravim distinkciju između Nasera Orića i Ulemeka, naravno nepromišljeno sam izletio. Želio sam da kažem da je Naser Orić bio je pripadnik Slobine službe bezbjednosti, a onda je otišao i bio glavni koljač Alije Izetbegovića. Batinao ljude po ulicama, navodno izvršio nekoliko ubistava, rekao je Trifunović.

(E.L. / Index.ba)

Amar H

Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.

Leave a Reply

Close
Close