Šerif Konjević povodom ‘korona derneka’: “Mene je stid, kad sam vidio alkohol, nisam htio ni pjevati, jer je ramazan”

0

Nakon sinoćnjeg korona partyja u Sarajevu, pjevač Šerif Konjević koji je bio među gostima na proslavi rođendana doktora Jusufa Šabanovića za Avaz je rekao: “Otišao sam samo da doktoru dam poklon, pošto je Juka moj veliki prijatelj.

Nije bilo puno ljudi, krenuo sam pjevati, sjeo, uručio mu poklon. Otpjevao sam, i to ne cijele dvije pjesme. Kad sam otpjevao “Živote moj”, što je doktorova želja, pozdravio sam se i otišao – rekao je Konjević.

Pjevač je također dodao: “Mene je stid države zbog sinoćnje situacije, jer ja volim ovu zemlju i sve ljude koji žive u njoj. Nije mene pojedinaca stid. Kad sam vidio alkohol, nisam htio ni pjevati, jer je ramazan.

Neću da budem dio toga, u mojoj se kući poštuje to, moja žena je vjernica i neću dozvoliti da budem dio ičije pijanke. Oni su se naljutili sinoć kad sam otišao. Ti koji su snimali, neka im je na čast”, poručio je Konjević.

Podsjećamo, korona-party organiziran je u sarajevskom restoranu „Golf“, a kao povod navodno je poslužio rođendan doktora Šabanovića. Na ovoj zabavi između ostalih prisustvovali su poznati bh. pjevači, ali i dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić, te ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac.

Odgovori