Čuvajmo Srebrenicu

Šešelj zaprijetio: Svima ću porazbijati njuške, žene ću ošišati naćelavo, nalijepiti katran i posuti perjem

Nakon što je predsjednički kandidat u Hrvatskoj i pjevač Miroslav Škoro nazvao Vojislava Šešelja ratnim zločincem, lider radikala u Srbiji, četnički vojvoda i zastupnik u srbijanskom parlamentu, koji je prošle godine osuđen na 10 godina zatvora za zločine protiv čovječnosti, izjavio je kako će svima koji ga nazivaju ratnim zločincem razbiti njušku.

– Još se nemam vremena baviti Hrvatima koji me nazivaju ratnim zločincem. Trebam prvo popisati sve Srbe koji su me tako nazvali i trebam im svima razbiti njušku. Kad svim Srbima koji me nazivaju ratnim zločincem porazbijam njuške, onda ću prijeći na Hrvate. Ako su žene u pitanju, ima da ih ošišam naćelavo, nalijepim na njih katran i pospem perjem – izjavio je Šešelj, koji je Škoru predstavio kao pjevača poznatog po nastupima sa “osvjedočenim srbomrscem” Markom Perkovićem Tompsonom.

Podsjetimo, Miroslav Škoro spomenuo je Šešelja u kontekstu odgovora predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, pri čemu je priložio fotografiju na kojoj se Vučić nalazi uz Šešelja.

– Čujem da mi je ‘veliki državnik’ Vučić poručio kao ‘pjevaču ili što li već’ da pročitam knjige iz psihologije, u kojima ću vidjeti da ‘o budućnosti uvijek pričaju oni kojima je prošlost čista, a inače o budućnosti najmanje pričaju i na prošlost se vraćaju oni kojima je savjest nemirna i koji imaju nešto za oprati iz prošlosti. Meni ne trebaju knjige iz psihologije da bih analizirao Vučića. Dovoljno je pogledati činjenice iz prošlosti, a među njima i fotografije. One uvijek govore više od tisuću riječi. A zaključak koji se nakon ove fotografije nameće, samo je jedan – bolje biti ‘pjevač ili bilo što već’ nego dostavljač kod ratnog zločinca – poručio je Škoro Vučiću u statusu na Facebooku.