SJEĆATE LI SE BOSANCA KOJI JE GLAVOM RAZBIO 111 BLOKOVA: ODUŠEVIO JE NOVIM PODVIGOM

Pred njim je bio izazov od 100 komada siporeks građevinskih blokova svaki debeo pet centimetara. Kerim je s lahkoćom razbio u okretu na glavu 90 građevinskih blokova za svega 25 sekundi. Postavio je i rekord od 111 razbijenih blokova za 35 sekundi 25. marta ove godine u Visokom.

 

 

Njegov taekwondo trener Edin Kajević – Kaja uspio je oboriti novi rekord jer je za 30 sekundi razbio 46 doza limenki, dok je mentor Muhamed Kahrimanović uspio razbiti 41 kokosov orah za 15 sekundi i time postavio novi rekord u toj disciplini.

– Austrijanci su oduševljeni i iznenađeni kako show nastupom, tako i uspješnim rekordima. Bosna i Hercegovina je predstavljena u najboljem svjetlu, a ovim putem se zahvaljujemo organizatoru na gostoprimstvu – napisao je Kerim Ahmedspahić na Facebook profilu.

Ovaj skromni mladić, naizgled krhak, izuzetno blagi tinejdžer, pokazao je da tamo gdje on prođe ostaju krš i lom. Roditelji, otac Mirset i majka Sabina, izuzetno su ponosni na sina. Sabina otkriva da se u početku plašila kad joj je Kerim otkrio kojim se sportom bavi.

– Znala sam da trenira taekwondo i na jednom od takmičenja nogom slomio dasku. Nisam mogla vjerovati da je to učinio moj mali dječak. Kasnije sam shvatila da su sve polomljene daske oko kuće njegovo djelo. Kad mi je rekao da će glavom razbijati građevinske blokove, uplašila sam se i počela ga odgovarati od toga – kaže mama Sabina.

– Ne daj Bože da mi nešto padne na noge, mogao bih se ozlijediti – našalio se Kerim, odličan učeni koji rastura i – matematiku.

Komentari su zatvoreni