Čuvajmo Srebrenicu

Sjednica SO Srebrenica 16. aprila

Nakon što je juče održan skupštinski kolegij utvrđen je termin održavanja 12. redovne sjednice Skupštine opštine Srebrenica. Sjednica će biti održana 16. aprila tekuće godine sa početkom u 10 sati.

 

 

Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Alija Tabaković kaže da je dnevni red sjednice obiman.
– Na dnevnom redu sjednice će se, između ostalog, naći usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice. Odbornička pitanja i odgovori. Informacija o radu načelnika između dvije sjednice. Na dnevnom redu će biti i izvještaj komisije za izbor i imenovanja, te odluka o postupku i uslovima izdavanja u zakup objekata stare škole u Skelanima. Zatim odluka o osnivanju SO Srebrenica o osnivanju centra za preradu mlijeka i mliječnih prerađevina. Odluka o stavljanju van snage o vrsti, visini, kriterijima i načinu provođenja podsticajnih mjera unaprijeđenja i zapošljavanja u oblasti tekstilne i obučarske industrije na području opštine Srebrenica. Odluka o bezbijednosti saobraćaja. Odluka o utvrđivanju i provođenju protiveroznih mjera za poljoprivredno zemljište za 2018. godinu. Odluka o izmjeni i dopuni odluke o administrativnim taksama – kaže Tabaković koji dodaje da su na dnevnom redu i određene informacije i izvještaji.

– Informacija o dopiscu CIK-a o izboru člana opštinske izborne komisije. Informacija o izradi elaborata o zaštiti mineralnih izvorišta n Guberu. Informacija o sjeći privatnih šuma. Izvještaj o radu Skupštine opštine Srebrenica za 2017. godinu, izvještaj o radu Savjeta mjesnih zajednica, izvještaj o radu Savjeta za sport i kulturu, izvještaj o radu Crvenog krsta – rekao je Tabaković.

 

 

RTV Srebrenica