Home Novosti SKANDAL NA SAJMU KNJIGA: “Došle su gorile Vojislava Šešelja i otele nam...

SKANDAL NA SAJMU KNJIGA: “Došle su gorile Vojislava Šešelja i otele nam peticiju sa potpisom građana”

Pokrenuto prikupljanje potpisa da Sajam knjiga u Beogradu uskrati gostoprimstvo Vojislavu Šešelju kao osuđenom ratnom zločincu

Član Pravnog tima Pokreta slobodnih građana (PSG) Živojin Ivković pokrenuo je prikupljanje potpisa da Sajam knjiga u Beogradu uskrati gostoprimstvo Vojislavu Šešelju kao osuđenom ratnom zločincu, na šta su reagovale Šešeljeve pristalice koje su, kako je rekao Ivković, “otele i uništile prikupljene potpise”.

– Moj pravni tim će sigurno na adekvatan način istražiti incident i pokrenućemo krivične prijave, rekao je za FoNet Ivković, povodom neprijatnosti koju je doživio sa pripadnicima Srpske radikalne stranke (SRS) na Sajmu knjiga.

On je objasnio da je pokrenuo prikupljanje potpisa da Sajam knjiga uskrati gostoprimstvo Vojislavu Šešelju kao osuđenom ratnom zločincu, a da su Šešeljeve pristalice otele i uništile prikupljene potpise.

– Činjenica je da je to žalosna pojava koja se dešava na Sajmu knjiga u Beogradu i da je posljedica politike koja nas jako dugo unižava, rekao je Ivković.

– Došle su gorile Vojislava Šešelja i otele nam peticiju sa potpisom građana. Poslije su se pojavili drugi koji su komšijskom štandu porušili knjige sa pulta jer su nepismeni i nisu prepoznali da je to tuđi štand, tvrdi Ivković.

On je za FoNet rekao da je pozvao policiju koja je kontaktirala dežurnog javnog tužioca, ali on je, kako Ivković navodi, konstatovao da ne postoje elementi krivičnog djela.

Ivković ipak smatra da postoje jer su mu, kako je rekao, na drastičan način uskraćena građanska prava.

– Moj pravni tim će sigurno na adekvatan način ovo istražiti i pokrenućemo krivične prijave, izjavio je Ivković.

OSLOBOĐENJE PORTAL

Previous articlePOTRESNA PRIČA AMIRA KOJEG JE MAJKA OSTAVILA PO ROĐENJU U SREBRENICI: Porodicu ne želim upoznati
Next articleKURTI ZALEDIO VUČIĆA: “Pomirite se sa realnošću da je Kosovo nezavisna država, na Kosovu je napravljen pokušaj GENOCIDA, imamo 20.000 djevojaka i žena koje su SILOVANE…“
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.