Home Novosti Skandal na stadionu u Osijeku: Navijači podržali ratnog zločinca Slobodana Praljka

Skandal na stadionu u Osijeku: Navijači podržali ratnog zločinca Slobodana Praljka

Nakon presude koja mu je u izrečena i samoubistva koje je počinio u sudnici Haškog tribunala, poruke podrške ratnom zločincu Slobodanu Praljku stigle su iz mnogih dijelova regije, a takve poruke poslali su i navijači s nogometnih terena u Hrvatskoj.

 

 

 

Naime, tokom jučerašnje utakmice četvrtfinala Kupa Hrvatske, u kojoj je ekipa Hajduka slavila protiv Osijeka, navijači obje ekipe skandirali su ime Slobodana Praljka i parole protiv Haškog tribunala.

Nakon šutnje u prvih trinaest minuta utakmice, članovi navijačke grupe Torcida istaknuli su zastavu “Herceg-Bosne”, te počeli skandirati “general Praljak”. Uskoro su im se u skandiranju pridružili i navijači Osijeka, koji su na svom dijelu tribine istaknuli transparent na kojem je ispisano “S. Praljak nije ratni zločinac”.

Zbog ovakvih slučajeva došlo je i do kratkih sukoba i rasprava na ulazu u stadion, jer su navijači Osijeka pokušali unijeti još neke transparente, što im osiguranje nije dopustilo.

Na kraju utakmice, navijači iz Splita istaknuli su kako su “generalu zahvalni na svemu”.

Previous articleTragične priče svjedoka pokolja u Ahmićima: ”Kakvo to srce može nekome narediti da ubija ženu, djecu, starce?”
Next articlePantić i ostali: Mrtvog oca pronašao na ulici
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.