SKANDALOZNA SRPSKA PREMIJERKA: Haag Šešelju duguje tri godine života

0

Prema izjavi premijerke Srbije može se zaključiti da je njoj veći problem što je Šešelj u Haagu proveo tri godine više nego što mu je na kraju presuđeno, nego protjerivanje i huškanje na ratne zločine zbog čega je osuđen.

Srpska premijerka Ana Brnabić dala je intervju za Deutsche Welle u kojem se, najblaže rečeno, nije baš snašla.

Brnabić se, naime, u više navrata tokom intervjua za radijsku emisiju svađala s engleskim voditeljem Timom Sebastianom.

Sve se razbuktalo kada je novinar srpskoj premijerki spomenuo problem Kosova kada je riječ o ulasku Srbije u EU te je upitao je li svjesna da su Europskoj uniji dojadile zemlje zapadnog Balkana, na što je Brnabić iznervirano voditelju prigovorila da “naprosto nije u redu” da on priča u ime EU, a onda ga pitala može li reći što želi ili će on imati intervju sam sa sobom.

Brnabić je u intervjuu izjavila da se u Srebrenici nije dogodio genocid i da je to za njih činjenica.

Srpska premijerka kaže da Haag duguje Šešelju tri godine života

No to nije jedina njena skandalozna izjava u tom intervjuu. Brnabić je, naime, iznerviralo i pitanje o ratnim zločincima, a na prilično nevjerojatan način branila je ratnog zločinca Vojislava Šešelja.

Voditelj je srpsku premijerku, naime, pitao je li joj u redu da su ratni zločinci rehabilitirani u javnom životu Srbije.

“Ti ljudi su… Što vi hoćete da uradim s njima? Ako su osuđeni, izdržali kazne i pušteni… Hoćete da ih zatočimo negdje u Srbiji tako da im nitko više ne vidi lice?”, rekla je Brnabić.

“Hoćete li vi da sjede u parlamentu kao Vojislav Šešelj? Čovjek koji kaže da je ponosan na sve ratne zločine koji su mu pripisani”, replicirao je voditelj.

“Želim vas podsjetiti, pošto pričamo o vladavini prava, da se Vojislav Šešelj dobrovoljno predao Tribunalu u Hagu. Suđenje je trajalo trinaest godina – je li to ono što zovete vladavinom prava? Onda je oslobođen i vratio se u Srbiju, a onda…”, rekla je premijerka Srbije da bi joj voditelj napomenuo da je ta presuda preinačena.

“Preinačena je. Ali trinaest godina suđenja…”, kazala je Brnabić i dodala: “Dakle duguju mu najmanje tri godine života.”

Prema izjavi premijerke Srbije može se zaključiti da je njoj veći problem što je Šešelj u Haagu proveo tri godine više nego što mu je na kraju presuđeno, nego protjerivanje i huškanje na ratne zločine zbog čega je osuđen.

Podsjetimo i da je Šešelj kupio kuću u Hrtkovcima, vojvođanskom selu iz kojeg je protjerivao Hrvate i na nju stavio neonski natpis na kojem piše “Kuća Vojislava Šešelja”.

SRAMOTNA IZJAVA PREMIJERKE SRBIJE: U Srebrenici se nije desio genocid

(SB)

Odgovori