Home Novosti BiH Skandalozno: Asistent na Fakultetu političkih nauka i istaknuti član SDP-a otvoreno vrijeđa...

Skandalozno: Asistent na Fakultetu političkih nauka i istaknuti član SDP-a otvoreno vrijeđa muslimane

Kao član Upravnog odbora UNSA, kao građanin i poreski obveznik, pozivam rukovodstvo Univerziteta u Sarajevu, etički komitet i rukovodstvo Fakulteta političkih nauka da najoštrije osude, utvrde eventualnu odgovornost i sankcionišu grubo vrijeđanje vjerskog obreda hadža i osjećanja vjernika u danima najvećeg muslimanskog praznika – Bajrama, navodi se u otvorenom pismo Harisa Zahiraića.

“Naime, asistent Fakulteta političkih nauka i istaknuti član SDP-a Jasmin Hasanović je obred hadža i vjernike koji ga obavljaju na društvenim mrežama nazvao primitivnim. S obzirom da je veliki broj studenta i uposlenika fakulteta Političkih nauka uvrijeđen ovakvim gnusnim komentarom jednog pripadnika akademske zajednice, očekujem i zahtjevam reakciju i osudu akademske zajednice – ali i udruženja za zaštitu ljudskih prava i medija u Bosni i Hercegovini!
Koristim priliku da poručim kolegi Hasanoviću da je prošlo vrijeme golih otoka i represije nad vjernicima svih religija u Bosni i Hercegovini. Bosna i Hercegovina je danas, u 21. stoljeću, slobodna i demokratska država u kojoj bi ljudska prava, između ostalih i vjerska prava, ali i vjerska osjećanja, morala biti svetinja za sve nas, a posebno za pripadnike akademske zajednice.

Opravdana su pitanja roditelja i građana koja su stigla na moju adresu u kojima traže adekvatnu reakciju. Krajnje je vrijeme da se zapitamo ko su oni koji obrazuju nove generacije intelektualaca. Međutim, ima nas još dovoljno koji neće ostati nijemi na ovakve uvrede. Lično ću tematizirati ovu temu i na sljedećoj sjednici Upravnog odbora Univerziteta u Sarajevu – pa kom’ pravo, a kom’ krivo”, zaključuje na kraju Zahiragić.

(SAFF.ba)

Previous articleSRPSKI POVJESNIČAR, MILAN St.PROTIĆ: “Da, Ratko Mladić je zločinac a Srebrenica neoprostiv zločin. Ali, ima li neki ‘Protić’ kod Hrvata i Bošnjaka”?!
Next articleIvanić o Dodikovoj nezavisnoj RS: „Srbi unutar BiH mogu izgubiti i ovo što imaju“
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.