Čuvajmo Srebrenicu

Skandalozno: “Čović u Mostaru okupio hrvatske diplomate iz MIP-a BiH”!

Na poziv hrvatskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića, u Mostaru su se na radnoj večeri okupili hrvatski diplomati, članovi diplomatskog kora iz BiH diljem Europe i svijeta, što je prvo takvo, jednonacipnalno okupljanje i dijeljenje jedinstvene diplomatske službe BiH.

Kako izvještava HMS, na večeri koja je bila zatvorena za javnost, navodno se razgovaralo o trenutačnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, ali i diplomatsko-konzularnim predstavništvima širom svijeta u kojima djeluju.

“Čović je ovom prilikom još jednom istaknuo kako su primarni vanjsko-politički ciljevi BiH na kojima se neprestano i neumorno mora raditi članstva u EU i NATO-u”, piše HMS.

Povezani članci

Čović je kazao kako, iako se nekada na nekoj destinaciji kao predstavnici BiH oni ne čuju dovoljno glasno, moraju biti energični i raditi svoj posao, te će tada biti prepoznati. Istaknuo je i da koliko god im se vrata pojedinih institucija zatvarala, oni ih moraju otvarati, te da vjeruje kako mogu puno toga uraditi za žitelje u Bosni i Hercegovini.

Podsjećaamo, hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović nedavno je najavio da će pri Asocijaciji evropskih regija u Briselu biti otvoreno zajedničko predstavništvo nekoliko kantona iz BiH u kojima većinski žive Hrvati.

(SAFF.ba)