SKANDALOZNO: Dodik optužio Bošnjake da su planirali genocid u Srebrenici da bi Amerika bombardovala Srbe

0

Milorad Dodik je otišao najdalje u negiranju genocida nad Bošnjacima. On je danas u Narodnoj skupštini RS optužio Bošnjake da su planirali da bude počinjen genocid nad njima samo kako bi Amerikanci bombardovali Srbe.

“Mnogo stvari se dešavalo u i oko Srebrenice koji ukazuju da je to dogovorena tragedija s ciljem satanizacije srpskog naroda, kao i da se RS učini praznom ljušturom ili barem umanje njene nadležnosti”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS u uvodnom obraćanju na Narodnoj skupštini RS posvećenoj Izvještaju Komisije za Srebrenicu.

Dodik je rekao da cilj ove sjednice nije skrivanje bilo kojeg zločina bez obzira o kome se radi, već da se ukaže na to da je, kako tvrdi, genocid u Srebrenici planiran još od početka rata, te je tim povodom citirao izjave bošnjačkih prvaka na početku rata, ali i izjave nekih srebreničkih prvaka poput Hakije Meholjića da je Alija Izetbegović pred svjedocima rekao da je potrebno da Srbi ubiju pet hiljada Bošnjaka u Srebrenici kako bi Bil Klinton, američki predsjednik, pokrenuo NATO udare protiv Srba.

Dodik je rekao i da izvještaji bivše Jugoslavije pokazuju da su muslimani u ustaškim uniformama tokom Drugog svjetskog rata ubili više od 2.000 Srba u srebreničkom okrugu, te da su više od 2/3 žrtava u tom području Srbi.

(SAFF.ba)

Odgovori