Slavna glumica proučava Kur’an: “Možda pređem na islam”

Američka glumica Lindsay Lohan, za razliku od većine njenih kolega, stala je u odbranu američkog predsjednika Donalda Trumpa unatoč njegovim neukusnim i seksističkim komentarima koje joj je uputio dok je imala samo 18 godina.

 

 

Naime, Trump je u intervjuu 2004. godine rekao da je Lohan ‘vjerovatno jako dobra u krevetu, s obzirom da je tako jako problematična’.

U intervjuu koji je nedavno dala Daily Mailu, Lohan je rekla da bi svi trebali podržati Trumpa.

‘Ako ga ne možeš pobijediti, pridruži mu se’, kaže glumica.

Glumica poznata po ulogama u filmovima poput ‘Zamka za roditelje’ i ‘Opasne djevojke’, ali, još i više, po svojem razuzdanom životu i problemima s opijatima, nedavno je posjetila izbjeglički kamp u Turskoj gdje je posjetila Sirijce koji su tamo našli privremeno utočište.

Kaže kako se tokom posjete vrlo zainteresirala za islam te puno proučavala Kur’an, a na pitanje planira li možda preći na Islam, odgovorila je:

‘Ništa nije nemoguće. To je divna religija.’

Dodala je i kako je bila jako zabrinuta da će po povratku u Ameriku imati problema zbog svojih uvjerenja, pogotovo otkako je Trump zabranio ulaz u SAD stanovnicima sedam muslimanskih zemalja.

U posljednje vrijeme Lohan dosta vremena provodi s izbjeglicama iz Sirije, a nedavno se susrela i s turskim predsjednikom Erdoganom kako bi s njime razgovarala o statusu izbjeglica i kako im pomoći.

‘Turska zaista puno čini da pomogne izbjeglicama. Željela bih ovamo dovesti i predsjednika Trumpa da vidi sve pozitivne stvari koje se događaju i koliko Amerika pomaže. Željela bih o problemu izbjeglica razgovarao i s Angelinom Jolie, Vladimirom Putinom, Donaldom Trumpom… Što više važnih ljudi, to bolje.’

(Radio Sarajevo)

Komentari su zatvoreni