Slavni glumac Morgan Freeman snimao film u Srebrenici

Oskarovac Morgan Freeman (79) danas je u 11 sati letom sa Sarajevskog aerodroma napustio našu zemlju nakon višednevne posjete. Freeman je otputovao privatnim avionom, a njegovi bliski saradnici i članovi ekipe odletjeli su za SAD jutros oko devet sati.

 

Slavni američki glumac u bh. prijestonicu stigao je zbog snimanja dokumentarnog filma, a u realizaciji ovog velikog projekta učestvovala je i ekipa Face TV na čelu sa vlasnikom ove televizijske kuće, Senadom Hadžifejzovićem.

U projekat je uključeno tridesetak ljudi, a partneri u našoj zemlji potpisali su ugovor sa veoma strogim i zahtjevnim pravilima.

Ekipa Face TV potpuno ozbiljno je shvatila svoj dio posla, što potvrđuje činjenica da ni u programu ove televizije nije prikazana nijedna scena ili fotografija sa snimanja.

Kako Faktor ekskluzivno saznaje, pored nekoliko lokacija u Sarajevu, među kojima je bila i Žuta tabija, Morgan Freeman posjetio je i Srebrenicu, gdje su također snimljeni pojedini kadrovi dokumentarnog filma.

– Morgan je cijelo ovo snimanje doživio veoma emotivno, i upravo je njegova želja bila da se dio dokumentarca snima u ovom herojskom gradu – rekli su nam naši izvori iz Srebrenice.

A tokom njegovog boravka u glavnom gradu BiH, za čuvenog glumca organizirane su i večere u popularnim restoranima “Četiri sobe gospođe Safije” i “Luka”.

 

 

 

faktor.ba

 

 

Komentari su zatvoreni