Čuvajmo Srebrenicu

SLAVNI KOŠARKAŠ PONOSAN NA ORDEN KOJI SU DOBILI I RATNI ZLOČINCI: „S Dodikom sam dobar prijatelj, ali u politiku se ne mešam“!

Proslavljeni srbijanski košarkaš Dejan Bodiroga za Dan Republike Srpske, 9. januara, u Banjaluci je dobio odlikovanje, Orden časti sa zlatnim zracima

U intervjuu za “Novosti”, Bodiroga, kaže da mu je uručivanjem Ordena učinjena velika čast i ukazano priznanje, ali istovremeno pred njega stavljena i ogromna obaveza da nastavi da radi na promociji svih vrijednosti koje objedinjuju sport i humanitarni rad kojim se bavi.

Šta za vas lično znači odlikovanje koje ste dobili povodom Dana RS?

– Stvarno, ovo je velika čast i priznanje za mene. Moji koreni su iz Hercegovine, iz Trebinja, tako da sve ovo ima za mene posebno značenje.

Bili ste gost na proslavi 27. rođendana Republike Srpske u Banjaluci, kakvi su vaši utisci?

– Proslava je bila sjajna. Organizovana je iz više delova. Od dodele odlikovanja, pa do svečanog defilea i svečane akademije. Obeležavanje rođendana znači mnogo za Republiku Srpsku. Raduje me da je Srpska danas jedna slobodna, sigurna i otvorena republika za sve njene građane.

Da li orden koji ste dobili u Banjaluci može da stane rame uz rame sa medaljama koje ste osvojili?

– Orden je specifičan na svoj način, kao i medalje koje sam osvajao. Naravno da će imati posebno mesto u mom srcu. Ovo je za mene značajno priznanje i obaveza da i ubuduće promovišem vrednosti koje objedinjuje sport.

Pratite li politiku i politička dešavanja?

– Gledam da budem izvan politike! Iako je politika deo našeg života i ne može da nas mimoiđe, moja interesovanja definitivno nisu vezana za ovu oblast.

Dugogodišnji ste prijatelj sa Miloradom Dodikom. Razgovarate li o košarci?

– Naravno da razgovaramo. Veliki smo prijatelji. Uvek kada se sretnemo popričamo, naravno, između ostalog, i o košarci. Predsednik Dodik je veliki navijač i poznavalac košarke. Prati košarku i imamo mnogo zajedničkih tema. On je uradio velike stvari, zajedno sa svojim timom, za Republiku Srpsku, rekao je Bodiroga za Novosti.

(SB)