Smetao mu krst na grbu, pa napustio klub! “Vjera je za mene svetinja”

Fudbale Florent Osmani napustio je makedonski klub Skoplje jer mu je smetao krst na grbu ekipe.

 

Copy

 

Osmani, inače napadač, je došao u klub kao veliko pojačanje prije samo nekoliko sedmica, ali je otišao zbog svojih religijskih uvjerenja.

“Prekrivao sam krst na grbu kada sam nosio dres Skoplja iz razloga što sam musliman. Vjera je za mene svetinja i prosto sam to morao da radim” – rekao je Osmani.

Klub je tražio od Osmanija da ne prekriva klub, a pošto je odbio raskinuli su saradnju sa njim.

“Predsjednik me je pozvao na razgovor i rekao da ne smijem da pokrivam grb kluba ako hoću da ostanem u Skoplju. Ja nisam ni prekrivao cijeli grb, samo krst, ali to nisu razumjeli.

Zabranili su mi to da radim. Dogovorili smo se da raskinemo saradnju mada sam došao kao veliko pojačanje” – prenosi portal Makedonski fudbal.

Inače, Osmani je i ranije igrao za Skoplje ali mu tada krst na grbu nije smetao, vjerovatno je u posljednje vrijeme kako su Makedonci zaključili, doživio religiozno prosvjetljenje.

Osmani je rođen 1988. godine, u Skoplje je došao 1. jula iz turskog Bingelspora, a po odlasku iz makedonskog kluba je došao u Liriju iz Prizrena koja se inače takmiči u fudbalskoj ligi nad kojom nadležnost ima Fudbalski savez Kosova, a koji ne priznaje Fudbalski savez Srbije.

infosport

Komentari su zatvoreni