ŠOKANTNA PORUKA MOSKVI: “Evo čime smo i kako izbušili Asadove bunkere dok su ruski S-400 SAMO GLEDALI”

0

Američka vojska je ispalila ukupno 85 raketa, koristeći tri razarača i podmornicu, kao i bombardere B1-B, zajedno sa Veliko Britanijom i Francuskom u odgovoru na hemijski napad od strane Asadovog režima nedelju dana ranije.

 

 

Momenat kada rakete dugog dometa “za uništavanje bunkera“ korištene za uništavanje Asadovih fabrika za hemijsko oružje uništavaju mete sa izuzetnom preciznošću tokom testiranja.

Video snimak otkriva impresivnu preciznost JASSM-ER rakete “za uništavanje bunkera“
Snimci testiranja pokazuju brojne glomazne rakete koje uništavaju probne mete
Raketa JASSM-ER je novi tip oružja dugog dometa koje se nedavno koristilo u Siriji
Infracrveni sistem snimanja im omogućava da pogode mete sa nevjerovatnom preciznošću

Nevjerovatan novi video snimak prikazuje stelt rakete koje su korišćene za uništavanje Asadovih fabrika za hemijsko oružje u Siriji kako uništavaju mete tokom probnih vježbi.

Video snimak otkriva impresivnu preciznost rakete JASSM-ER “za uništavanje bunkera“ dok uništava mete sa velikom preciznošću.

JASSM-ER rakete je novi tip oružja dugog dometa koje je po prvi put korišćeno u borbi od strane američke vojske tokom nedavnih preciznih udara na grad Barzah.

Infracrveni sistem snimanja im omogućava da pogode mete sa neverovatnom preciznošću u okviru od samo tri metra, navodi se u izvještaju.

Dizajnirane od strane Lockheed Martin-a, ove precizno vođene rakete koriste anti-ometajući GPS navigacioni sistem kako bi letile unaprijed utvrđenim putem.

Usporeni snimak testa, snimljen od strane američke aviokompanije na njihovim poligonima u Kaliforniji, prikazuje brojne glomazne rakete koje uništavaju probne mete.

Zgrade i podzemni bunkeri su zahvaćeni plamenom kada su bačene rakete, koje imaju više od četiri metra.

JASSM-ER, ili AGM-158B rakete vazduh-površina, krstare subsoničnim brzinama i otporne su na GPS ometanje.

Niskoprofilni stelt dizajn otežava njihovo otkrivanje protivavionskim raketama, uključujući i ruski sistem S-400.

Raketa može dostići mete na udaljenosti od čak 925 kilometara – dva i po puta više od dometa prve generacije JASSM-a.

Prema riječima proizvođača, njen “značajan domet drži posadu podalje od opasnosti od neprijateljskih sistema vazdušne odbrane.“

Lockheed Martin ju je opisao kao “konvencionalnu, vazduh-površina raketu proširenog dometa koja je dizajnirana da zadovolji potrebe američkih ratnika.“

“JASSM-ER ima iste snažne mogućnosti i stelt karakteristike kao i osnovna JASSM, ali sa dva i po puta većim dometom,“ kaže se na internet sajtu ove kompanije.

“Ovaj dodatni domet omogućava vojsci da rasporede JASSM-ER protiv visokokvalitetnih, dobro utvrđenih, fiksnih i pokretnih meta, dok ostaju izvan visoko zaštićenog vazdušnog prostora i raketa dugog dometa.“

Ona koristi svoju intercijalnu navigaciju i globalne sisteme za pozicioniranje kako bi pronašla željenu metu, a zatim i svoj infracrveni tragač za preciziranje neposredno pre udara, kaže internet stranica vazduhoplovnih snaga.

Ova raketa je ušla u službu 2014. godine i ima trošak po jedinici od 1,36 miliona dolara, navodi se u izvještaju o odbrani od strane američke vlade.

Devetnaest stelt raketa je korišćeno u operaciji u Siriji 16. aprila.

Američka vojska je ispalila ukupno 85 raketa, koristeći tri razarača i podmornicu, kao i bombardere B1-B, zajedno sa Veliko Britanijom i Francuskom u odgovoru na hemijski napad od strane Asadovog režima nedelju dana ranije.

 

 

(Slobodna Bosna)

Odgovori