Šokantna tvrdnja Dragana Mektića o Naseru Oriću

Snimak koji se pojavio na Youtubeu pod nazivom “Askeri Zimski kamp 2018.” na kojem se vidi kako se djeca različitih uzrasta uče o islamu, ali i rade razne vježbe, izazvao je niz reakcija u našoj zemlji, ali i regionu.

 

O cijelom slučaju danas je govorio i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić. On je na veliko iznenađenje spominjao i Nasera Orića koje su mediji proglasili za jednog od osnivača ovog ”kampa”.

Tvrdnja Mektića da Orić ima veze s navodnom ”vojnom obukom djece” kod Tešnja u potpunosti je iznenadila javnost u BiH s obzirom da su svi smatrali da Mektić nije jedan od onih koji pod uticajem medija i pritiska jednog dijela javnosti, može izjavljivati slične stvari.

“Ozbiljno smo pristupili, provjeravamo, dao sam naredbu da mi se dostavi što je prije moguće informacija. Na prve provjere postoje indikativne stvari jer lica iz kriminalnog miljea se nalaze u vrhu udruženja, sumnjam u njihove dobre namjere”, kazao je Mektić.

“Ta lica zauzimaju ključne pozicije. Sve ćemo provjetiti do kraja. Obećavam ako bude bilo šta izvan zakona, proslijedit ćemo Tužilaštvu. Ne sumnjam u djecu ona samo mogu biti zloupotrijebljena. Naser Orić je jedno od tih sumnjivih lica.

Naravno da je zbog navoda o različitim potencijalnim paravojnim grupama, militantnim, ugrožena sigurnost građana. A politika je najodgovornija, jer sve te grupe su odgovor na političku krizu”, naveo je ministar sigurnosti Dragan Mektić.

Sa cijelim slučajem upoznate su policijske agencije u BiH, ali i Islamska zajednica koja se ranije oglasila.

 

(bhdijaspora.net)

Komentari su zatvoreni