ŠOKANTNO – BIVŠI HRVATSKI SVEĆENIK ŠOKIRAO OBJAVOM NA FACEBOOKU: “Nož, žica, Srebrenica, mater vam j…. balijsku…”!

Umirovljeni svećenik Ivica Sinanović, koji je na svom Facebook profilu napisao sramotan status u kojem se osvrnuo na novogodišnji angžaman bosanskohercegovačkog pjevača Dine Merlina koji će na Novu godinu zapjevati na Stradunu, nastavio je šokirati javnost svojim javno iznesenim stavovima.

 

Sinanović je najprije napisao kako mu “duša žali što će u Novu godinu Dubrovčane uvesti pjevač iz Bosne, Dino Merlin, čovjek koji je ubijao i borio se protiv Hrvata”, a dodao je i kako je Merlinovo “zavijanje slično zavijanju hodže s džamije pa bujrum gospari”.

No, u raspravi koja se razvila ispod objave, u komentarima je Sinanović pokazao da u svojoj vulgarnosti može otići još dalje pa je svakome tko se nije složio s njegovim mišljenjem uputio uvredljive komentare.

‘Balije: nož, žica, Srebrenica, ‘, ‘Nisam Turčin nikad bio, mater vam balijsku, a vi ste poturice i veći od Turaka iz Turske’ samo su neki od njih, piše Dubrovački dnevnik.

Sinanović je inače, široj javnosti poznat u kontekstu događaja od 22. svibnja 2012. godine kada je u Župnom dvoru u Banićima u Dubrovačkom primorju oko 1,20 sati u noći usmrtio predsjednika tamošnjeg Mjesnog odbora, Marka Kraljevića. Te je večeri Kraljević u alkoholiziranom stanju došao pred župni ured, vikao, nogom otvorio zaključana vrata i Sinanovića udario u lice. Kako je navedeno, Sinanović mu je uzvratio udarcem te ga je više puta uradio šakom po licu zbog čega je Kraljević preminuo.

Nepravomoćnom presudom Županijskog suda iz 2013. godine proglašen je krivim te je osuđen na četiri i pol godine zatvora, no nakon žalbe postupak je vraćen na početak, a Sinanović je odlukom iz 2016. godine oslobođen. Državno odvjetništvo se žalilo na oslobađajuću odluku koju je, naposljetku, potvrdio i Vrhovni sud. Sinanović je nakon oslobađajuće presude zatražio umirovljenje koje je i dobio.

 

 

(armijarbih.net)

Komentari su zatvoreni