Home Novosti BiH Sramota iz Bijeljine: Savez ponovo stimuliše veličanje ratnih zločinaca!

Sramota iz Bijeljine: Savez ponovo stimuliše veličanje ratnih zločinaca!

Krajem marta fudbaleri Radnika ugostili su beogradski Partizan, koji je u Bijeljini slavio minimalnu pobjedu 1:0.

 

Iako je to trebao biti praznik fudbala za Semberce, sve su upropastili navijači Partizana iz RS-a na dijelu tribine na kojem su bili smješteni, gdje su postavili transparent s likom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića!

Uz to, isti navijači su pred utakmicu paradirali ulicama Bijeljine i “mahali” agresorskom zastavom vojske RS-a i drugim neprimjerenim obilježjima.

Sramno ponašanje navijača dospjelo je i na tapet Disciplinske komisije državnog Saveza, te su nakon očitovanja sudije Rajka Đorđića i FK Radnik donijeli odluku da Bijeljinci budu kažnjeni sa mizernih 1.000 KM!

– FK Radnik Bijeljina kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 1.000 KM u skladu sa članom 55. Disciplinskog pravilnika N/FSBiH (slaba organizacija utakmice) na međunarodnoj prijateljskoj utakmici FK Radnik Bijeljina (BiH) – FK Partizan Beograd (Srbija), odigranoj 24. marta 2018. godine u Bijeljini – saopćeno je iz Saveza.

Sramotnija od sramote iz Bijeljine je činjenica da je Disciplinska komisija državnog Saveza veličanje ratnog zločinca okarakterisala kao slabu organizaciju utakmice! Disciplinci nisu ni pomislili da se pozovu na član 74. koji “govori” o “rasizmu i drugim oblicima diskriminacije” (ko javno vrijeđa ljudsko dostojanstvo drugog po osnovu rase, boje, nacije, religije, jezika ili počini neki drugi diskriminirajući čin ili pokazuje vidove ekstremističke ideološke propagande), što je bio slučaj u Bijeljini!

Članovi DK su zažmirili na fotografiju koja je obišla planetu i koju su svi vidjeli, a kazna koju su izrekli samo je još jedan dokaz da stimulišu veličanje ratnih zločinaca. Sramota!

 

 

(Faktor.ba)

Previous articleBogić Bogićević poslao poruku Bosancima i Hercegovcima: Ovo države “ni viđelo nije“, sijemo klice za novi rat
Next articleSrebrenica – Holandski oficir vidio odvajanje muškaraca u Potočarima i njihovo odvođenje u “bijelu kuću”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.