Čuvajmo Srebrenicu

SRAMOTNO/ Hrvatska politika koristi pandemiju koronavirusa za ostvarenje trećeentitetskih ciljeva

Hrvatski narodni sabor BiH drži u potpunosti neprihvatljivim postupanje Centralne izborne komisije BiH te navodi kako se njegovo djelovanje i akti neće prihvaćati.

“Nedopustivo je da nelegalno i nelegitimno tijelo preuzima nadležnosti za koje nema nikakvog zakonskog utemeljenja postupanjem koje nije u mjerodavnosti CIK-a već izvršne i zakonodavne vlasti”, ističu iz HNS-a.

“Bilo koja inicijativa, odluka, zaključak ili drugi akt koji donosi nezakonito i nelegitimno tijelo ne može se prihvatiti kao pravno valjan niti se po istome može postupati”, poručuju iz HNS-a.

Hrvatski narodni sabor BiH, odnosno hrvatska politika predvođena HDZ-om, otvoreno pokušava iskoristiti krizu koja je nastala pandemijom koronavirusa za ostvarenje političkih ciljeva. Oni planski stvaraju dodatni haos i taj haos će se vjerovatno pojačavati u narednom periodu. Hrvatska politika je uvjerena da je koronavirus dobra prilika da se steknu uslovi za ostvarenje neostvarenih trećeentitetskih ciljeva. Dušmani Bosne i Hercegovine nika ne miruju.

(SAFF)