SRAMOTNO: Na proslavi titule Zrinjskog navijači veličali UZP (FOTO)

0

HŠK Zrinjski je nedavno proslavio još jednu titulu fudbalskog prvaka Bosne i Hercegovine. Kao i prethodnih godina, titula je proslavljena zajedno s navijačima ovog kluba – Ultrasima.

 

 

No jedan detalj sa ovogodišnje proslave se posebno izdvojio. Neki od navijača Zrinjskog su tom prilikom nosili majice koje su aludirale na Udruženi zločinački poduvat u okviru kojeg su nekadašnji čelnici tzv. Herceg-Bosne u Hagu osuđeni na ukupno 111 godina zatvorske kazne.

Tako je proslava titule na sraman način iskorištena i za veličanje zločina i osuđenih zločinaca.

Posebnu potrebu da istakne UZP imao je izvijesni Daniel Rezo, koji je od ranije poznat po sličnim sramnim istupima.

Rezo je, naime, po sopstvenom priznanju, autor izrade velike šahovnice na brdu Planinica iznad Mostara iz marta 2016. godine, a njegov FB profil bio je blokiran jedno vrijeme upravo zbog veličanja ratnih zločinaca poput Slobodana Praljka.

Rezu su Mostarci mogli vidjeti u “akciji“ i tokom nedavne svečanosti na Partizanskom spomen groblju 9. maja, kada je defilirao u majici HVO-a i sa zastavom tzv. Herceg-Bosne.

Obzirom da mostarska policija nikada nije uspjela pronaći niti jednog od vandala koji su godinama skrnavili Partizansko spomen groblje, možda bi upravo Rezo bio prava adresa za početak istrage, a obzirom da se radi o teškom krivičnom djelu.

 

 

(vijesti.ba/SB)

Odgovori