Srebrenica će dobiti moderno igralište za više sportova

Nedavno je završena zamjena ograde na sportskom igralištu između srednje i osnovne škole u Srebrenici.

 

 

U toku je procedura odabira izvođača radova na rekonstrukciji sportskog kompleksa, a proceduru sprovodi UNDP BiH. “Predstoji postavljanje novih kvalitetnih podloga na igralištima umjesto dosadašnjih asfaltnih, koje su oštećene i deformisane”, rekao je načelnik Odjeljenja za urbanizam i stambeno-komunalne poslove Bojan Josipović.

Riječ je o postavljanje podloge na terenu za mali fudbal dimenzija 32 puta 16 metara, a biće postavljeni golovi i košarkaške konstrukcije sa profesionalnom pratećom opremom. Sprovešće se i građevinski radovi na pripremi površine za postavljanje podloga, sanacija tribina i postavljanje stolica na svim tribinama.

Prostor na sportskom kompleksu biće maksimalno iskorišten gdje će biti uređeni tereni za fudbal, košarku, odbojku, tenis i staza za trčanje. Ukupna vrijednost projekta je 25.600 KM, rečeno je prilikom prve posjete direktor SANA Paul John koji realziju ovaj projekat u saradnji sa Asmir Begović Fondacijom, reprezentativac fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i golman engleskog prvoligaša Bornmuta.

“Ovo će omogućiti zajednicama da se sastanu i podstaknu djecu da žive aktivan i zdrav način života”, navodi se na sajtu Asmir Begović Fondacije, prenosi portal esrebrenica.

Komentari su zatvoreni