Home Novosti BiH Srebrenica – Majka mladića kojeg su ubili Škorpioni: Kada sam na snimku...

Srebrenica – Majka mladića kojeg su ubili Škorpioni: Kada sam na snimku vidjela sina pala sam u nesvijest!

Nura Alispahić

Nura Alispahić, Srebreničanka čijeg sina Azmira su 17. jula 1995. godine ubili pripadnici zloglasne jedinice Škorpion, za Anadolu Agency (AA) je kazala kako je za nju život stao sa ubistvom njenog sina.

 

 

“Danas je godišnjica smrti mome sinu Azmiru i drugim Srebreničanima koji su bili zajedno kada su ih ubili. Iako je prošlo 19 godina od tada bol i tuga je velika, svaki dan mi je sve gore i gore kad znam kako su mi ubili sina. Ne mogu da vjerujem da neko tako hladnokrvo može da ubije druge ljude”, ispričala je Nura.

Kazuje kako se odmah onesvijetila kada je vidjela videosnimak na kojem se vidi kako pripadnici zloglasnih Škorpiona strijeljaju njenog sina Azmira i još petoricu Srebreničana u mjestu Godinske bare kod Trnova.

“Kada sam gledala snimak na kojem su ubijani odmah sam prepoznala svoga sina. Bio mi je to najteži momenat u životu. Kada sam ga vidjela onesvijestila sam se. Nikad to neću zaboraviti”, kazala je uplakana Nura.

Ovaj stravični zločin nad šestoricom civila, od kojih je najmlađi imao 15 godina, pripadnici Škorpiona su snimili. Tokom suđenja Slobodanu Miloševiću 2005. godine, snimak strijeljanja je objavljen, nakon čega je obišao svijet.

Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i Jasina na mjestu zločina, danas je kod Trnova obilježena godišnjica smrti ubijenih Srebreničana Safeta Fejzića (17), Sidika Salkića (36), Smaila Ibrahimovića (35), Dine Salihovića (18), Juse Delića (25) i Azmira Alispahića (15).

Pripadnike jedinice Škorpioni koji su izvršili egzekuciju šestorice Srebreničana predvodio je Slobodan Medić Boca, koji je poginuo u januaru u saobraćajnoj nesreći, zajedno sa suprugom i 17-godišnjim sinom.

Vijeće za ratne zločine u Srbiji osudilo je u aprilu 2007. godine članove jedinice Škorpioni na ukupno 53 godine zatvora.

 

POVEZANO:
Majka žrtve “Škorpiona”: Uzela sam i ljubila sinove kosti, tada mi je bilo lakše
SRAMOTNO: Za poljanu na kojoj su ubijali “Škorpioni” vlasnik traži 250 hiljada maraka
Nurin život između dva mezara, od tuzlanske Kapije do Potočara (VIDEO)

 

 

(anadolija)

Previous articleSKANDALOZAN GRAFIT U HAN PIJESKU: Na Tursku glavu mušku…
Next articleArapski svijet ne reagira na zločin koji Izrael sprovodi nad Palestincima
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.