Home Novosti BiH Srebreničanin Mesud Selimović predstavlja BiH na Svjetskim igrama: Medalja bi bila kruna...

Srebreničanin Mesud Selimović predstavlja BiH na Svjetskim igrama: Medalja bi bila kruna karijere

mesud-selimovic

Na svjetskim igrama koje su počele jučer u poljskom Wroclavu, a u okviru kojih će nastpiti 3.500 takmičara iz blizu 100 zemalja, dva predstavnika imat će i naša zemlja. Mesud Selimović, član KBV “Flek Tom-Cat” Tuzla, će nastupiti u kickboxing disciplini K1 (-86 kg), a kako ističe potajno se nada prvoj medalji nakon 2009. godine za Bosnu i Hercegovinu na ovim igrama, koje se održavaju od 1981. godine i okupljaju sportiste iz neolimpijskih sportova u okviru 31 sportske discipline.

 

 

– Pred odlazak na posljednje Evropsko prvenstvo sam mnogo obećavao, a nije se sve odvijalo kako sam planirao. Sada ću istaći da sam izuzetno spreman i da uz malo sreće u žijebu sigurno mogu do medalje. To bi bila kruna moje karijere u amaterskom kickboksu – istakao je Mesud Selimović.

Za predstojeće takmičenje Selimović se pripremao više od tri mjeseca. Sa njim su u vrijedno radili treneri Isak Memišević, Ismet Kavgić i Salko Zildžić. Sva trojica su na danas održanoj press konferenciji bili složni u konstataciji da je bh. predstavnik izuzetno spreman.

– Ovo takmičenje nije kruna samo tromjesečnog vrijednog rada, nego posljednjih osam godina koje smo svi uložili u Mesudov napredak. Od WAKO asocijacije, samim pozivom na ovo takmičenje smo dobili priznanje za naš rad. Sada nam ostaje da to u narednim mečevima i dokažemo. Konkurencija je izuzetno jaka, jer su protivnici većinom kontinentalni i svjetski prvaci, ali nismo bez šansi i imamo se pravo nadati dobrim rezultatima – istakao je Salko Zildžić, koji će u Poljskoj biti uz našeg takmičara.

Takmičenje u kicboksu je na program od 24.-28. jula, a pored našeg predstavnika za medalju će se boriti: Dawid KASPERSKI (POL), Roman PIATNICA (RUS), Adrian GOLOGAN (MDA), Jerome WARD (USA), Omid NOSRATI (IRI), Aziz EL FELAK (MAR) i Ivan ČUKLIN (CRO).

Pored Mesuda Selimovića pod bh. zastavom u Poljskoj će u boćarskoj disciplini precizno izbijanje nastupiti i Ivan Galoić. Inače na do sada održanim Svjetskim igrama BiH je osvojila pet medalja i to u disciplinama karate i boćanje.

Budžet za odlazak na ovo takmičenje i troškove priprema KBV “Flek Tom-Cat” je uspio obezbjediti uz pomoć finansijske podrške Vlade TK, BH Pošte, te stalnih klupskih sponzora firmi Tom-Cat i Flek security.

Pred odlazak na ovo veliko takmičenje, Mesuda Selimovića i njegovog trenera Salku Zildžića, jučer je primio je i Adil Osmanović, ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine, te im poželio mnogo uspjeha uz želju da se u Bosnu i Hercegovinu vrate sa medaljom.

Previous article…i ja sam iz Srebrenice: Smrt Timinog sina
Next articlePrimjer kako se u BiH može živjeti od poljoprivrede: Sir iz Gladovića za Evropu (FOTO)
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.