Home Novosti SREBRENIČKI KOŠARKAŠKI GENIJ: Sulejmanović miljenik navijača Breogana: “Sule, Sule”, odjekuje dvoranom španskog...

SREBRENIČKI KOŠARKAŠKI GENIJ: Sulejmanović miljenik navijača Breogana: “Sule, Sule”, odjekuje dvoranom španskog kluba

Bh. reprezentativac koji je rođen u šumi oko Srebrenice 1995. Emir Sulejmanović odlično je prihvaćen u ekipi Breogana, lidera španske LEB Oro lige u čije je redove došao na posudbu iz Fuenlabrade koja se takmiči u španskoj ACB ligi, a zahvaljujući odličnim igrama i karakteru postao je miljenik navijača ovog kluba.

 

 

Španski El Progreso je objavio tekst o Sulejmanoviću te euforiji koju izaziva dok demonstrira svoje vještine na parketu. “Sule, Sule” odjekuje s tribina.

“Tokom ljeta je malo ko mogao očekivati da će Emir Sulejmanović igrati u LEB Oro ligi za Breogan. Vjerovatno ni on sam nije vjerovao da će nakon potpisivanja dvogodišnjeg ugovora s Fuenlabradom te nastupa u pripremnim utakmicama, no to se dogodilo. Slično je bilo i sa Garyjem McGheejem koji je odmah dao doprinos kao i Emir. Iako se ova dvojica igrača baš i ne mogu porediti, nema sumnje da je Bosanac donio kvalitativni i kvantitativni skok svom timu. Bio je to šlag na tortu. Osim postignutih poena i upisanih skokova, Sulejmanović je pokazao srčanost, želju i trud, što je zarazno i uzrokuje povratnu reakciju. a to je osjećaj pripadnosti i identifikacije s klubom. Emir i navijači Breogana dijele zajedničku DNK-a, a to su boje kluba. Korak unazad je za Emira i tim bio potreban i ključan za korak naprijed, kako za igrača, tako i za klub. Navijači će na tribinama i dalje pjevati Sule, Sule”, navodi se u članku pomenutog portala.

Breogan se nalazi na vodećoj poziciji LEB Oro lige te ima 21 pobjedu i tri poraza, a nedavno je osvojio i Kup princeze. Emir je u ovoj sezoni upisao 17 ligaških nastupa i ima prosjek od 11,6 poena po utakmici s valorizacijom 15,2.

 

 

(Klix.ba/ZASREBRENICU.ba)

Previous articleKao dijete preživio genocid, diplomirao u Rimu i proputovao svijet, a danas živi u srebreničkom selu Osmače
Next articleDuraković: Politički mešetari su krivi za propast probosanske politike u RS-u
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.