Čuvajmo Srebrenicu

Srpski analitičar šokirao pozivom na rat: Trebamo upaliti tenkove i definisati granice Srbije (VIDEO)

0

Politički analitičar Zvonimir Trajković kaže da je Aleksandar Vučić faktički ugasio sve mehanizme kojima je Srbija mogla da vrši uticaj na Kosovu i Metohiji i da sada zavisi od dobre volje terorista i kriminalaca da li će formirati Zajednicu srpskih opština.

 

 

Trajković objašnjava da je Vučić napravio grešku time što je prvo ugasio srpsko sudstvo, policiju i administraciju na Kosmetu umjesto da je to učinio tek po formiranju Zajednice srpskih opština.

Trajković ipak napominje da je Vučić tešku situaciju naslijedio od prethodne vlasti Demokratske stranke ali da je trebalo mnogo opreznije da vodi nastavak pregovora u Briselu.

– Mi smo popuštali, pouštali i došli do zida. Danas nam nude samo da priznamo Kosovo, ili čak da ga formalno ne priznamo ali da mu omogućemo ulazak u međunarodne organizacija pa i u UN, što je faktički priznanje Kosova – rekao je Trajković u intervjuu za produkciji “Balkan info”.

On je objasnio da je Srbija mogla na vreme da se odupre pritiscima ali da je odabrala da slepo ide ka EU, koji po njemu vodi u ambis.

Trajković se založio za vojno rješenje pitanja Kosova.

– Možda ne sutra ali već prekosutra bi upalio tenkove, zgazio to što treba na Kosovu i definisao grance Srbije. Oni plaše narod time. Na Kosovu nema ni milion Šiptara. Lludi, ako mi ne možemo da se savladamo milion Šiptara, bez obzira ko ih podržava, onda mi ne postojimo kao ozbiljna država – kaže Trajković.

 

 

(Armijarbih.net)

Odgovori