Šta se valjda iza brda: Iznenadni sastanak Govedarice i Grujičića u Banjaluci

0

U Banjaluci je danas održan sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i načelnika Opštine Srebrenica Mladena Grujičića.

 

Nakon ovog sastanka, Grujičić je došao u Narodnu skupštinu RS i čekao je oko sat vremena na sastanak i razgovor sa Vukotom Govedaricom, predsjednikom SDS-a.

Govedarica je kazao da podržava Grujičića i njegov rad, ali da ne podržava, kako je rekao, “Orićevu većinu” u Skupštini opštine Srebrenica.

Grujičić je na poziciju načelnika Srebrenice izabran kao zajednički kandidat srpskih stranaka u tom gradu. On je danas na pres-konferenciji potvrdio da je član SNSD-a.

Novu većinu u Skupštini opštine Srebrenica čine četiri odbornika SDA, jedan odbornik SBiH, dva SDS-a, po jedan iz Srpske radikalne stranke, PDP-a i Prosperiteta za Srebrenicu te bivši odbornik SDP-a, Zulfo Salihović. Alija Tabakaović imenovan je za predsjednika Skupštine Općine Srebrenica, a za potpredsjednika Mile Stanojević.

Govedarica je izjavio danas da je Milorad Dodik „vječiti akter srpskih podjela, a jedna od tih prvih podjela je bilo i isključenje SDS iz vlasti u Srebrenici 2000.godine“.

Odbacivši današnje optužbe predsjednika SNSD-a, da je SDS kriv za srpsko nejedinstvo u Srebrenici, Govedarica je izjavio novinarima da Dodik nije govorio istinu kada je rekao da je današnji sastanak u Palati RS-a sazvan na inicijativu predsjednika OO SDS-a u Srebrenici Momčila Cvjetinovića, a koji se onda nije pojavio na sastanku s Dodikom i načelnikom Srebrenice.

Lider SDS-a je kazao da ta stranka može da vodi računa o srpskom narodu u Srebrenici.

“Ne želimo da s većinom Nasera Orića, u kojoj je i Hakija Meholjić, pravimo skupštinsku većinu u Srebrenici”, ustvrdio je Govedarica.

 

 

N1

Odgovori