STOČANIN IZ HRVATSKOG SABORA OPET UZBURKAO DUHOVE: „Muslimani gubitke od Srba željeli namiriti na Hrvatima, to je Aliji Izetbegoviću…“!

0

Željko Raguž, ravnatelj Hrvatskoga dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH i zastupnik u Saboru RH, izjavio je na obilježavanju obljetnice tzv. Hrvatske Republike Herceg-Bosne kako su i prije prvih slobodnih izbora u BiH postojale tri različite vizije buduće BiH

„Hrvati su željeli neovisnu BiH, Srbi su tražili ostanak u krnjoj Jugoslaviji dok su tadašnji Muslimani pod krinkom građanske države pokušavali ostvariti dominaciju nad Srbima i Hrvatima. Hrvati su prihvaćali sve mirovne planove, Srbi neke, a Muslimani su sve mirovne planove odbijali“, rekao je Raguž, dodavši kako su „Muslimani teritorijalne gubitke od Srba željeli namiriti na Hrvatima“, te da je to Aliji Izetbegoviću predložio lord Owen.

„Sadašnja nevolja će nas, pak, i dalje tjerati da se borimo za političku ravnopravnost u BiH“, rekao je Raguž na obilježavanju obljetnice tzv. Hrvatske Republike Herceg-Bosne.

(SB)

Odgovori