ŠOKANTNO: Napravili verziju ‘Counter Strikea’ u Srebrenici

0

Objašnjava se da je igra “’Srebrenica 95’” u stvari Valveov ‘Counter Strike’, ‘uz mape i servere koje su stvorili sami korisnici’. Drugim riječima, ovo nije ‘nova verzija’ poznate igrice, već je jedan od korisnika tako nazvao server ili mapu

 

Portal Dnevnog avaza” pozvao je danas građane da na društvenoj mreži Facebook potraže i prijave kao neprimjerenu grupu koja promoviše online igru ‘“Srebrenica 95’.”

Grupa, kako se navodi, pretežno okuplja mlađe igrače iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i ostalih dijelova regiona. Oni, dodaje se, nisu ni svjesni da na ovaj način prikriveno promovišu i podržavaju zločin koji je počinjen u Srebrenici 1995.

Objašnjava se da je igra “’Srebrenica 95’” u stvari Valveov “Counter Strike”, “uz mape i servere koje su stvorili sami korisnici”. Drugim riječima, ovo nije “nova verzija” poznate igrice, već je jedan od korisnika tako nazvao server ili mapu.

“Ipak, tehnička strana cijele priče manje je bitna jer je cijeli kontekst, kako piše portal, “najblaže rečeno odvratan”.

Jednako tako, tvorci servera korisnicima naplaćuju igranje”, navodi “Avaz” i dodaje da ekipa koja igra “Srebrenicu 95” koristi svaku priliku da na videoservise aploduje snimke svojih dostignuća, prenosi Tanjug.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

Odgovori