Čuvajmo Srebrenicu

Sukob interesa u SO Srebrenica

Kako saznaje BN televizija, u opštinskoj upravi Srebrenica, nakon 9 mjeseci od izbora, odbornik Aleksandar Tanasijević koji je u direktnom sukobu interesa i dalje obavlja funkciju odbornika u Skupštini opštine Srebrenica.

 

 

 

”Aleksandar Tanasijević je stalno zaposlen u Vatrogasnoj jedinici Srebrenica od 2013. godine, a od prošle godine je i odbornik ispred stranke SNSD-a u opštini Srebrenica. Komisija za sukob interesa je 23 .11. 2016. zaprimila inicijativu od D.G. iz Srebrenice na koju je D.G. dobio odgovor u kom se Komisija poziva na mišljenje koje je dala lično Aleksandru Tanasijeviću, iz kog se moze zaključiti da sukob interesa postoji”, navodi za BN televiziju izvor koji je želio da ostane anoniman.

Tanasijević obavlja svoju funkciju bez problema, svjesno kršeći zakon, a ništa se ne preduzima kako bi se sukob otklonio, navodi izvor.

BN televizija je u posjedu dokumenata koji potvrđuju navode izvora.

”Postavlja se pitanje ko će i kada će to riješiti? Tanasijević u Skupštini glasa za budžet iz kog prima platu, ali to nije nikakav problem, jer kako se priča, ima podršku predsjednika lokalne partije SNSD-a, dr. Pavlovića, koji se potrudio da njegov predmet ,,odleži,, možda i naredne četiri godine u fioci Obrenke Slijepčević.

Povezani članci

Ovo je i najlogičniji zaključak zbog čega rješenja još nema. Ili će možda, kada priča izadje u javnost, Komisija biti hitrija,  pa u skladu sa svim već učinjenim propustima odraditi svoj posao? Ili možda privatnim pozivom Komisiji slučaj dobije novu priliku za svoje ,,rješavanje”, pa sve ispočetka – mišljenje, inicijative, fioka i tako u nedogled. Postoji li zakon koji se primjenjuje u ovom slučaju?”, pita se izvor.

BN TV

Loading..