SUTRA PRESUDA NASERU ORIĆU I SABAHUDINU MUHIĆU

Sutra 09.10.2017. godine u 9:00 sati, u Sudu BiH će biti izrečena prvostepena presuda komandantu 28. divizije ARBiH Naseru Oriću i njegovom saborcu Sabahudinu Muhiću na kraju montiranog procesa.

 

 

Prema montiranoj optužnici, Orić, tadašnji komandant, i Muhić, pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH), su 1992. godine u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac navodno ubili tri zarobljenika srpske nacionalnosti.

AntiDayton pokret je pratio cjelokupan proces ovog montiranog cirkusa te smo se kao i očekivano uvjerili u pokušaj stavkjanja na teret Oriću i Muhiću djela koja nemaju apsolutno dodirnih tačaka sa njima.

Tokom ovog montiranog procesa koji se zasniva samo na izjavi jednog zaštićenog “svjedoka” a to je O1 koji je svjedočio iz Beograda putem interneta, utvrđeno je da Naser Orić i Sabahudin Muhić nisu počinili navodna djela. Utvrđeno je da su mnoge manipulacije vršene kako bi se Orić i Muhić prilazali zločincima što definitivno u ovom slučaju nije bilo moguće. Svjedoci pa čak najviše odbrane, koji su bili na licima mjesta i u datim trenucima kada su se odvijala određena dešavanja, nijednom nisu svjedočili protiv Orića i Muhića niti su davali izjave u kontekstu osuđivanja.

Najveću pažnju zasigurno privukli su svojim lažnim svjedočenjima zaštićeni svjedok O1 i montirani navodni svjedok Ibran Mustafić čije navode nijedan naknadni svjedok nije potvrdio a ni ponovio.

Vjerujemo da će sudsko vijeće sutra donijeti pravednu odluku i osloboditi Nasera Orića i Sabahudina Muhića montiranog procesa i navodnoh optužbi.

AntiDayton pokret je duboko uvjeren da će sutrašnja presuda biti u korist naših branilaca i u korist onih koji su branili i sebe i Domovinu!

AntiDayton pokret

Komentari su zatvoreni